Župan obišao rekonstruirani most u naselju Torčec

Župan Darko Koren u pratnji ravnatelja Županijske uprave za upravljanje županijskim i lokalnim cestama Koprivničko-križevačke županije Dragutina Guzalića i načelnika Općine Drnje Petra Dombaja u četvrtak 11. srpnja obišao je rekonstruirani most preko potoka Gliboki u naselju Torčec na županijskoj cesti 2260. Ravnatelj Guzalić je župana izvijestio o tijeku radova, modelu i dinamici rekonstrukcije te da se mostom na zadovoljstvo svih stanovnika  sigurno prometuje od početka lipnja.

„Most je bio problematičan posebno zbog prometovanja teških teretnih vozila i zbog toga što nije imao pješačke staze pa smo još prije dvije godine detektirali problem nakon što smo ga naslijedili  od Hrvatskih cesta. S Općinom Drnje smo usuglasili plan gledajući da pronađemo optimalno rješenje, koje neće biti preskupo, a zadovoljit će sve tehničke elemente. Vrijednost investicije bila je 622 tisuće kuna, a sam zahvat se sastojao u rekonstrukciji gornjeg dijela mosta gdje smo skinuli gornju ploču, proširili kolnik na širinu od 6,5 metara te sa svake strane dodali i pješačku stazu širine jednog metra.  Temelje nismo dirali pošto smo detektirali da su u dobrom stanju te smo na kraju u relativnom kratkom vremenu napravili odličan posao“ kazao je ravnatelj Guzalić.

Župan je uz pohvale na brzom rješavanju problema kazao kako je pitanje prometne infrastrukture izvor neiscrpne potreba koje stanovnici imaju te kako je ovaj projekt  eklatantan primjer da se uz poštivanje tehničkih i strukovnih preduvjeta ekonomski može odgovorno gospodariti prilikom rješavanja problema.

„Isti takav projekt rekonstrukcije, kad bi se radio po nekim drugim modelima, koštao bi sigurno četiri puta više, a mi smo pronašli model kojim je ta cijena daleko prihvatljivija. Ne zaboravimo da Županija kroz ŽUC ima oko 170 mostova na upravljanju, a 40-ak ih je u potrebi za građevinskim intervencijama. Ovakvim načinom obnove i rekonstrukcije možemo dinamizirati problematiku i u nekoliko godina riješiti sva problematična mjesta i to ćemo učiniti. Zahvaljujući suradnji s Općinom riješili smo problem koji je naizgled kap u moru, no svaki nas pomak raduje i unaprjeđuje sveukupnu sliku stanja naše cestovne mreže. Vidimo da Općina kroz europska sredstva radi na još jednom sličnom projektu, no to je nasljeđe infrastrukture koja se mora kvalitetno rješavati“, kazao je župan Koren.

Dodao je kako je ljetna sezona građevinskih  radova na cestovnoj infrastrukturi na području županije izuzetno dinamična što veseli.

Gotovo svakodnevno obilazimo naše projekte,a srećom model financiranja ŽUC-a je unaprjeđen pa uz dodatne prihode koji su osigurani možemo napraviti primjetan iskorak na polju prometne infrastrukture što se uostalom u konačnici i vidi“, naglasio je župan te pohvalio suradnju Županije, ŽUC-a i Općine Drnje.

Načelnik Dombaj je zahvalio županu i ravnatelju ŽUC-a te kazao kako je konačno riješen problem koji je dugo mučio stanovnike s područja Općine Drnje, a posebice stanovnike naselja Torčec.

Ovo je izuzetno važno iz sigurnosne perspektive jer ovdje je velika frekventnost prometa,no našli smo jako brzo rješenje pa ovim putem zahvaljujem ŽUC-u i Županiji koji su na ekonomičan način riješili pitanje rekonstrukcije mosta“, dodao je načelnik Dombaj.

Služba ureda župana