Župan obišao radove na izgradnji školske sportske dvorane u Svetom Ivanu Žabnu: Ulaganjem u obrazovanje stvaramo pozitivne demografske trendove u Podravini i Prigorju

Župan Darko Koren jučer je u prisustvu zamjenika župana Ratimira Ljubića i suradnika obišao gradilište buduće školske sportske dvorane vrijedne 15 milijuna kuna. Župana i suradnike dočekali su načelnik Općine Nenad Bošnjak, zamjenik općinskog načelnika Manuel Marković, ravnatelj Osnovne škole „Grigor Vitez“ Tomislav Hanžeković, predsjednik Uprave tvrtke Radnik d.d. Mirko Habijanec, predsjednik Općinskog vijeća Krešimir Habijanec te predstavnici stručnog nadzora.

Župan je zahvalio svima koji su uključeni u projekt, a posebno načelniku Bošnjaku na kvalitetnoj suradnji, istaknuvši: „Iznimno nam je drago što radovi na izgradnji nove školske sportske dvorane u Općini Sveti Ivan Žabno odlično napreduju, a to je jedna od pet dvorana koje gradimo zajedno s našim općinama u velikom investicijom ciklusu vrijednom 65 milijuna kuna. Uz Žabno, riječ je o općinama Sveti Petar Orehovec, Kloštar Podravski i Rasinja, a u Kalinovcu dovršavamo postojeću dvoranu. Općina Sveti Ivan Žabno jedna je od najvećih u županiji po broju stanovnika i učenika, a ova moderna i multifunkcionalna dvorana uvelike  će unaprijediti životni standard na ovom prostoru i doprinijeti razvoju cijele lokalne zajednice. Projekt je koncipiran na način da Općina i Županija zajednički sudjeluju s po 50 posto udjela te vjerujem kako će dvorana biti izgrađena prema najvišim mogućim standardima.“

Uz kvalitetna i bolje plaćena radna mjesta, ulaganje u obrazovanje način je da se potaknu pozitivni demografski trendovi i zadrže mlade obitelji u Podravini i Prigorju, dodao je župan te izrazio zadovoljstvo što radove izvodi domaća tvrtka Radnik koja ima mnogo iskustva u izgradnji ovakvih objekata.

Načelnik Bošnjak zahvalio je županu na pokretanju programa izgradnje školskih sportskih dvorana, naglasivši kako je Općina gotovo dvadeset godina čekala na ovaj projekt: „Ponosan sam što gradimo dvoranu u mojem mandatu, hvala županu na inicijativi i na financiranju projekta. Općina je imala spremnu dokumentaciju tako da je sada kostur dvorane dovršen, a do kraja godine nadamo se uspješnom završetku posla. Uz vrtić, ovo je vrlo važan projekt za Općinu koji smo čekali dvadeset godina i očekujemo da će kvaliteta života značajno porasti i da ćemo se standardom približiti urbanijim sredinama. Dvoranu ćemo koristiti za brojne aktivnosti, od sportskih do kulturnih, te zahvaljujem svima koji su omogućili da se ovaj projekt realizira.

Objekt je projektiran kao dvodijelna dvorana površine 1400 kvadratnih metara, 11 metara visine, čelične konstrukcije i A energetskog razreda. Također, priprema se projektna dokumentacija za energetsku obnove zgrade škole i prenamjenu stare školske sportske dvorane u učionice kako bi se osigurali uvjeti za jednosmjensku nastavu, čime će se stvoriti još bolji uvjeti rada za učenike i nastavnike.

 

Služba ureda župana