Župan obišao radove na budućem hostelu na jezeru Šoderica

Župan Darko Koren i direktor županijske Turističke zajednice Zdravko Mihevc obišli su radove na rekonstrukciji bivšeg INA-inog odmarališta koje će u lipnju postati moderan hostel sa šest dvokrevetnih soba i pripadajućim sadržajima.

Direktor Mihevc istaknuo je kako su iznimno zadovoljni što revitalizacija Šoderice, koja je pokrenuta prije tri godine u suradnji s Koprivničko-križevačkom županijom i Općinom Legrad, konačno daje rezultate.

 „Investitori, obitelj Babec, kazali su kako su ih privukli brojni programi, čime su se naši napori na oživljavanju ovog prostora pokazali opravdanima. Kvalitetni sadržaji privlače turiste, turisti investitore koji stvaraju dodatne sadržaje, a zatim se pojavljuje još veći broj turista. Ovo je svakako jedan veliki zamašnjak našoj kontinentalnoj turističkoj priči, a Zajednica će i nadalje pružati svu mogući pomoć u okviru svoje nadležnosti.“, dodao je Mihevc.

Župan je obitelji Babec poželio uspješnu turističku sezonu te je pohvalio njihovu poduzetničku inicijativu: „U posljednje tri godine uložili smo mnogo u ovaj prostor, Turistička zajednica u programskom smislu, a Županija i Općina u infrastrukturu i vodoopskrbu te je vrijeme da investitori iskoriste sve pogodnosti i mogućnosti koje im se pružaju. Pohvalno je da postoji privatni interes jer uspjeh kontinentalnog turizma ovisi o spoju javnog utjecaja i privatne investicije. Vjerujem da će raznovrsni sadržaji koje smo pripremili, kao i objekti poput ovog, privući još više posjetitelja.“

Investitori su dodali kako u budućnosti planiraju proširiti svoju ponudu na restoran ili kafić te kako vjeruju u uspjeh svog hostela i raduju se početku turističke sezone.

Služba ureda župana