Župan obišao obnovljenu cestu u Općini Legrad

Župan Darko Koren u pratnji ravnatelja Županijske uprave za upravljanje županijskim i lokalnim cestama Koprivničko-križevačke županije Dragutina Guzalića te načelnika Općine Legrad Ivana Sabolića sa suradnicima u ponedjeljak 15. srpnja obišao je rekonstruiranu dionicu lokalne javne ceste u Općini Legrad. Ravnatelj Guzalić je župana izvijestio o modelu i dinamici rekonstrukcije te pojasnio kako su radovi izvršeni prema Planu radova pojačanog održavanja cesta za 2019. godinu.

„Na dijelu lokalne javne ceste  LC 25102 Kutnjak-Selnica Podravska  obnovljen je dotrajao kolnik, tzv. „bitošljunak“ sa bankinama u dužini 1500 metara. Širina novog kolnika je duž dionice do pet metara , a ugrađena su dva sloja asfalt-betona  i to nosivi izravnavajući  prosječne debljine sedam centimetara te  dodatno habajući debljine tri centimetra“, pojasnio je tehničke detalje prilikom obilaska prometnice ravnatelj Guzalić.

Vrijednost projekta je 718,4 tisuće kuna, a Općina Legrad je sufinancirala radove u iznosu od 120 tisuća kuna. Župan je izrazio zadovoljstvo kvalitetom izvedenih radova te naglasio kako je zadatak Županijske uprave da u svim dijelovima u suradnji s lokalnim jedinicama osigura što bolje prometne uvjete za stanovnike Koprivničko-križevačke županije.

„Nastojimo u svim dijelovima naše županije maksimalno poboljšati prometne uvjete i obnoviti ceste koje su u našoj nadležnosti. Suradnja s lokalnom zajednicom je jako dobra i ovim putem zahvaljujem načelniku na sinergiji koju smo postigli s Općinom Legrad. Ove godine model financiranja ŽUC-a je unaprjeđen, osigurani su dodatne prihode koji su od velikog značaja upravo u ovakvim projektima“, kazao je župan Koren.

Načelnik Općine Ivan Sabolić zahvalio je na dolasku te kazao kako je svima u interesu da prometovanje lokalnim cestama bude što sigurnije te kako će se u narednom periodu rješavati i preostale problematične dionice.

Služba ureda župana