Župan obišao Matični ured u Svetom Petru Orehovcu: Građanima smo osigurali bržu, dostupniju i kvalitetniju uslugu

Župan Darko Koren danas je sa suradnicima obišao novouređene prostorije Matičnog ureda u Svetom Petru Orehovcu te se upoznao s radom Ureda koji je u suradnji Županije i Općine obnovljen kako bi mještani imali što dostupniju i kvalitetniju uslugu. Podsjetio je kako je Županija prošle godine preuzela povjerene poslove koje su obavljali nekadašnji uredi državne uprave te kroz primjer rada Matičnog ureda u Svetom Petru Orehovcu naglasio kako je stanovnicima na taj način omogućeno lakše ostvarivanje prava te efikasnije korištenje usluga.

 „U svakoj sredini stanovnicima su najvažnije funkcije koje su im svakodnevno potrebne u životu, a matični ured sigurno je jedna od takvih. Općina Sveti Petar Orehovec i po svojoj veličini, odnosno broju stanovnika sigurno ima potrebe za time. Posljednjih godinu dana smo sve bivše službe državne uprave unaprijedili u infrastrukturnom i organizacijskom smislu, uredili smo prostore, opremili ih s informatičkom opremom te dodatno educirali i certificirali djelatnike. Ovo je primjer podizanja standarda usluga u javnoj upravi na razini cijele županije“, istaknuo je župan Koren te zahvalio Općini na suradnji, osvrnuvši se i na druge projekte koje zajednički provode, poput izgradnje školske sportske dvorane vrijedne 18 milijuna kuna, što je jedna od najvećih investicija u povijesti Općine.

Načelnik Općine Sveti Petar Orehovec Franjo Poljak istaknuo je kako je Općina uložila gotovo 100 tisuća kuna u uređenje prostora, u kojemu će biti ugodnije i djelatnicima i strankama, a istaknuo je i važnost ove djelatnosti za cijelu lokalnu zajednicu.

Nakon obilaska Matičnog ureda, župan sa suradnicima, načelnik Poljak i njegov zamjenik Dragutin Hendelja obišli su prostore Općine gdje su nastavili razgovore o suradnji na projektima kojima će podići životni standard građanima i utjecati na povoljnije demografske prilike.

Uz župana današnjem obilasku su prisustvovali i pročelnik Upravnog odjela za opću upravu i imovinska prava Tihomir Kvakarić, pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić te pročelnica Upravnog odjela za poslove Županijske skupštine i pravne poslove Marina Horvat.

Služba ureda župana