Župan obišao gradilišta na izgradnji škola u Cirkveni, Sokolovcu i Legradu

Župan Darko Koren i zamjenik župana Ivan Pal sa suradnicima, načelnicima općina, ravnateljima škola i predstavnicima izvođača radova u srijedu, 19. kolovoza obišli su radove na izgradnji školskih objekata i sportskih dvorana u Cirkveni, Sokolovcu i Legradu.

U područnoj školi Cirkvena u tijeku je izvođenje II. faze radova koja je obuhvatila rušenje stare školske zgrade te uređenje u potpunosti nove zgrade, opremanje zgrade i uređenje okoliša. Župan je prilikom obilaska istaknuo kako je ova školska zgrada projektirana kao niskoenergetska građevina – energetskog razreda A i jedina takva škola u Županiji, ali i šire sa ovakvim energetskim karakteristikama.

Dogradnja škole i izgradnja sportske dvorane u Sokolovcu odvija se predviđenom dinamikom, ukupna vrijednost projekta iznosi oko 9,5 milijuna kuna, a završetkom projekta biti će stvoreni uvjeti za održavanje jednosmjenske nastave.

U Legradu se trenutno izvode građevinski radovi IV. faze na izgradnji škole i sportske dvorane, a kao što je rekao zamjenik Pal: „Ne samo da će djeca imati moderan prostor i puno bolje uvjete školovanja, već će ukupan život funkcionirati drugačije. Primjerice, nogometni i brojni drugi sportski klubovi moći će sportsku dvoranu koristiti za pripreme, a u njima će se moći odvijati i razni kulturni događaji, jer bez ovakvih dodatnih sadržaja i mogućnosti teško je očekivati ostanak mladih ljudi u manjim mjestima“.

Ukupna vrijednost ovih kapitalnih investicija iznosi oko 38 milijuna kuna, a župan Koren izrazio je zadovoljstvo dinamikom izvođenja svih radova: „Radi se o velikim investicijama koje se već nekoliko godina izvode kroz više faza. Ukupan iznos koji skoro u cijelosti osigurava Županija iz vlastitog proračuna je pokazatelj našeg opredjeljenja za ulaganje u školstvo“ rekao je župan.

Valja napomenuti, da će se u školu u Cirkveni učenici preseliti u listopadu ove godine, dok će ostale škole biti spremne za početak nastave u rujnu 2016. godine.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.