Župan nagradio najuspješnije učenike na državnim natjecanjima u školskoj godini 2014./2015.

Župan Darko Koren sa suradnicima upriličio je danas, 16. lipnja u dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Koprivnici prijem za najuspješnije učenike i mentore koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na državnim natjecanjima.
Srdačno vas pozdravljam na već tradicionalnom okupljanju kojim želimo još jednu školsku godinu završiti na lijep način sa promocijom znanja i uspjeha.
U školskoj godini 2014./15. u Koprivničko-križevačkoj županiji provedeno je 31 županijsko natjecanje u znanju i 12 sportskih natjecanja. Na natjecanjima je sudjelovalo 2158 učenika i 494 mentora“ istaknuo je župan te dodao „Vrlo je važno promovirati ovakve događaje, jer se u njima prvi plan stavlja izvrsnost, uspješnost i rezultati. Zahvaljujem učenicima, mentorima i ravnateljima što ulažete u ono najvažnije, a to je znanje“.

Naime, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje, Agencijom za strukovno obrazovanje i Školskim športskim savezom Republike Hrvatske u osnovnim i srednjim školama organizira natjecanja učenika u znanjima i vještinama te sportskim disciplinama.
Natjecanja su izlučnog karaktera i provode se na školskoj, županijskoj, međužupanijskoj, regionalnoj i državnoj razini.
Županija je financirala troškove organizacije županijske razine natjecanja (prehranu i prijevoz sudionika, naknade članovima povjerenstva, priznanja i medalje) s oko 190.000,00 kuna za sve škole s područja Koprivničko-križevačke županije i to za sve škole kojima je osnivač Županija, ali i za škole kojima su osnivači Grad Koprivnica i Grad Križevci.
Najuspješniji učenici s županijske razine natjecanja pozvani su na državna natjecanja, ukupno 131 učenik odnosno ekipa.

Župan Koren i zamjenik župana Ivan Pal podijelili su novčane nagrade u iznosu od sveukupno 114.020,62 kuna učenicima, ekipama i mentorima, koji su osvojili prvo, drugo ili treće mjesto na državnoj razini.
Sredstva su raspoređena za sljedeće kategorije:
– Prvo mjesto za učenike u pojedinačnoj konkurenciji – 9 učenika
– Drugo mjesto za učenike u pojedinačnoj konkurenciji – 14 učenika
– Treće mjesto za učenike u pojedinačnoj konkurenciji – 7 učenika
– Prvo mjesto u ekipnoj konkurenciji – 3 ekipe
– Drugo mjesto u ekipnoj konkurenciji – 7 ekipa
– Treće mjesto u ekipnoj konkurenciji – 2 ekipe
– 31 nagrađena mentora

Sudionici državnih natjecanja skolska godina 2014/2015

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.