Župan na tribini Udruge žena HERA

Župan je u svojem obraćanju zaključio kako je u 21. stoljeću institucija obitelji ugrožena te da je vrlo bitno pitanje ravnopravnost spolova.

Udruga žena HERA iz Križevaca povodom Međunarodnog dana obitelji, koji se od 1994. godine obilježava 15. svibnja svake godine, organizirala je tribinu na temu Obitelj – temelj ili izazov suvremenog društva. Župan Darko Koren prisustvovao je tribini zajedno sa zamjenikom Ivanom Palom i drugim suradnicima.

Župan je u svojem obraćanju zaključio kako je u 21. stoljeću institucija obitelji ugrožena te da je vrlo bitno pitanje ravnopravnost spolova. Pohvalio je rad udruge i istaknuo kako Županija već dugi niz godina dobro surađuje s njima.

Gošća predavačica bila je pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić koja je govorila o ulozi pravobraniteljice u sustavu podrške i zaštite obitelji te o položaju trudnica i majki s malom djecom na tržištu rada. Druga predavačica, koja je govorila o izazovima obitelji u suvremenom društvu bila je ravnateljica Obiteljskog centra Koprivničko-križevačke županije Željka Koluder Vlahinja.