Župan na svečanom obilježavanju Dana Virovitičko-podravske županije

U Kazalištu Virovitica, u povodu obilježavanja Dana Virovitičko-podravske županije, u petak 1. rujna održana je svečana sjednica Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije kojoj je prisustvovao župan Darko Koren, kao i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković.

Okupljene je pozdravio predsjednik Županijske skupštine Miran Janečić koji je govorio o ulozi i značenju županija, dok je virovitičko-podravski župan Igor Andrović predstavio aktualne projekte te planove za budućnost. Premijer Plenković u svom je obraćanju pohvalio napore Virovitičko-podravske županije na razvoju turizma, podizanju zapošljavanja i povlačenju sredstava iz EU fondova, a uz župana Koren, čestitke su uputili i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, saborski zastupnik Josip Đakić, saborski zastupnici Vesna Bedeković, Dragana Jeckov, Ana-Marija Petin i Tomislav Žagar, ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, te ostali župani, gradonačelnici, načelnici općina, predstavnici ustanova i brojni uzvanici.

Također, zaslužnim su pojedincima i pravnim osobama u povodu Dana Županije dodijeljena javna priznanja za osobiti doprinos i izuzetne rezultate u pojedinim područjima javnog i društvenog života, dok su kod Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata na virovitičkom Gradskom groblju položeni vijenci i zapaljene svijeće.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: vpz.hr