Župan na Svečanom balu Varaždinske županije

Čak 400-tinjak uzvanika, među kojima i brojni uglednici iz diplomatskog, kulturnog i javnog života, uživali su na Svečanom balu Varaždinske županije koji je prošli vikend održan u Velikoj koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu.

Svečanosti je prisustvovao i župan Darko Koren, a varaždinski župan Radimir Čačić tom je prilikom kazao kako je važno čuvati tradiciju glazbe i plesa. Predsjednica Organizacijskog odbora i posebna savjetnica župana Natalija Martinčević pohvalila je glazbeni program koji su priredili prvaci Glazbene škole u Varaždinu, ali gastro ponudu domaćih proizvođača.

Za glazbenu i plesnu čaroliju pobrinuli su se Varaždinski komorni orkestar i ansambl MozArt, kao i Lana Kos, Jelena Štefanić, Lucija Spevec, Irma Dragičević, Vid Novak te D&B piano duo. Prvi put je izveden valcer koji je poznati skladatelj Davor Bobić skladao posebno za ovu prigodu, a predstavljena je i „Varaždinska ilirska nošnja“ koju su nosili članovi Varaždinskog folklornog ansambla. Također su nastupili višestruki prvaci Hrvatske u sportskim plesovima, plesni par Vedran Sraga i Paula Hude.

Svečani bal bio je i humanitarnog karaktera, a donacije su se prikupljale za talentirane glazbenike koji završili Glazbenu školu u Varaždinu, a danas se školuju na hrvatskim i europskim akademijama.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: regionalni.com