Župan na svečanoj sjednici Gradskog vijeća čestitao 664. obljetnicu Koprivnice

Povodom 664. rođendana Grada Koprivnice u srijedu, 4. studenoga u koprivničkom Domu mladih održana je svečana sjednica Gradskog vijeća, uz smanjen broj uzvanika i poštivanje epidemioloških mjera i preporuka.

Sjednicu je otvorio predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal uputivši pozdrave okupljenima, nakon čega se prigodnim govorom obratio gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić koji je istaknuo uspjehe koje je Grad ostvario u proteklih godinu dana te najavio nove projekte: “Grad je s građanima iz svake krize uspijevao izaći jači, čuvajući temeljne vrijednosti ljudi, a to si organiziranost, radišnost i tolerancija. Svima hvala na podršci i povjerenju, nama je to odgovornost da nastavimo ići dalje naprijed putem uspjeha i odgovornosti. Svima nek je sretan rođendan grada Koprivnice, nama Podravcima, celog sveta prestolnice.

U ime Koprivničko-križevačke županije sjednici je prisustvovao župan Darko Koren, koji je Gradskoj upravi i dobitnicima javnih priznanja, kao i svim Koprivničancima, čestitao 664. obljetnicu Koprivnice te zaželio mnogo uspjeha u daljnjem razvoju Grada, unatoč pandemiji koronavirusa koja je zaustavila mnoge planove i projekte, no nije pokolebala optimističan duh žitelja županije i želju da se na ovom prostoru stvore uvjeti za najveću kvalitetu i standard života.

Na području Koprivničko-križevačke županije u idućih godinu dana će se pokrenuti ili su već u tijeku značajne kapitalne investicije vrijednosti preko pet milijardi kuna. Riječ je o krucijalnim projektima od iznimnog značaja za razvoj cijele županije i na korist svih njenih stanovnika. Tu su projekti tri aglomeracije vrijednosti preko tri milijarde kuna, zatim projekti izgradnje prometne infrastrukture gdje se ističe izgradnja drugog željezničkog kolosijeka od Križevaca do Botova te nastavak izgradnje brze ceste na dionici od Križevaca do Kloštra Vojakovačkog, a ne smijemo zaboraviti niti izgradnju Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Piškornica. Dakle, riječ je o iznimno važnim projektima u kojima velik udio ima i Grad Koprivnica, čijem vodstvu uz čestitku na Danu Grada želim zahvaliti i na dosadašnjoj suradnji. Vjerujem i nadam se kako ta suradnja može biti i još bolja u budućnosti. Čestitam na svim uspješnim projektima koje ste realizirali u proteklom razdoblju te želim uspjeh gradskom vodstvu u daljnjem upravljanju na dobrobit svih građana Koprivnice“, poručio je župan.

Čestitkama se priključio i saborski zastupnik, ujedno i izaslanik predsjednika Vlade RH, Darko Sobota koji je kazao kako je međusobno uvažavanje predstavnika lokalne i regionalne samouprave garancija uspjeha projekata koje stanovnici očekuju.

Kroz konstruktivan dijalog i dogovor rezultat ne može izostati. Rezultati Koprivnice su ponos cijele županije, čestitam svima koji vode grad na uspješnim projektima. Vjerujem kako će se korektna suradnja između Vlade, Županije i Grada i dalje nastaviti te da će projekata biti još više jer ova županija i grad to zaslužuju“, istaknuo je zastupnik Sobota.

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović uz čestitke je poručio kako se u Koprivnici uvijek ugodno osjeća te je podsjetio na odluku koju je kao predsjednik Vlade RH donio 2015.godine, a kojom je osnovano Sveučilište Sjever. „To je bio dobar ulog u budućnost i danas imate najmlađe hrvatsko javno sveučilište koje radi odlično, okuplja najbolje ljude iz ovog kraja te mnogo doprinosi razvoju. Pred Koprivnicom je sjajna budućnost, čestitam vam Dan Grada“, zaključio je predsjednik Milanović.

Priznanje počasnog građanina, kao i ključ Grada Koprivnice, dobio je akademik Dragutin Feletar za iznimne zasluge u razvoju Koprivnice na području znanosti i kulture. Medalje Grada Koprivnice uručene su Božidaru Kozuliću, Stjepanu Topolku, Vladimiru Krapincu, Darku Lazaru, Branku Blažeku, Đuri Mihoci, Hrvoju Komljenoviću, Ivanu Betlehemu, Krsti Poljaku, Božidaru Vukoniću, Stjepanu Seretinu i Zoranu Matovini za humanost i osobit doprinos na području dobrovoljnog darivanja krvi, Marku Greguru za doprinos na području književnosti i književnoj sceni Koprivnice, Stanislavu Lovkoviću za doprinos razvoju, djelovanju i promicanju sporta, Gordani Gazdić-Buhanec za doprinos razvoju odgoja i obrazovanja, Nikoli Sočevu za doprinos i rezultate u dobrovoljnom vatrogastvu, Josipu Juratoviću za doprinos i promociju Koprivnice i Hrvatske u Njemačkoj i Europskoj uniji te Ranku Celiščaku za doprinos u radu s djecom s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom. Dobitnici plaketa Grada Koprivnice su Dina Perković za nesebičan humanitarni rad prema potrebitima, Obrt za proizvodnju, preradu i istraživanje ljekovitog bilja Pampa – Tea obitelji Krznarić, Udruga žena Gorično srce Kunovec Breg za doprinos očuvanju tradicije i unapređenju društvenog života i Dobrovoljno vatrogasno društvo Bakovčice za doprinos razvoju dobrovoljnog vatrogastva.

Proslavu Dana Grada svojim su glazbenim nastupima uveličali Gordana i Miroslav Evačič te obitelj Hrašćanec.

izvor fotografija: ePodravina i KKŽ

Služba ureda župana