Župan na svečanoj proslavi Dana policije

Povodom obilježavanja Dana policije, župan Darko Koren u srijedu, 26. rujna  prisustvovao je svečanom prijemu načelnika Policijske uprave koprivničko – križevačke Vjekoslava Štimca, uz rukovoditelje ustrojstvenih jedinica Policijske uprave te predstavnike pravosuđa i gradova Križevaca i Koprivnice.

Uputivši čestitke Policijskoj upravi, župan je istaknuo izvrsnu suradnju s Koprivničko-križevačkom županijom te izrazio zadovoljstvo profesionalnošću i predanim radom policijskih djelatnika. Također im je zahvalio na doprinosu sigurnosti građana, spomenuvši i doprinos policije u Domovinskom ratu, kao ključne obrambene snage u stvaranju slobodne i neovisne Republike Hrvatske.

Izaslanstvo Policijske uprave na čelu s načelnikom Štimcem, položilo je vijenac i zapalilo svijeću na Spomeniku hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata, u spomen na pripadnike Policijske uprave i sve hrvatske branitelje poginule u Domovinskom ratu koji su dali svoje živote za obranu domovine. U kapelici sv. Florijana zatim je služena sveta misa, koju je predvodio policijski kapelan vlč. Ozren Bizek.

Ovogodišnji program Dana policije obilježen je i provedenom akcijom dobrovoljnog darivanja krvi te sportskim natjecanjem ustrojstvenih jedinica u streljaštvu, a završava u petak, 29. rujna, Danom otvorenih vrata u Policijskoj upravi i Policijskim postajama.

Služba ureda župana