Župan na sastanku tima za unutarnju procjenu sustava upravljanja kvalitetom u Županiji

U prostorima Županijske uprave danas je održan sastanak župana Darka Korena i procjeniteljskog tima nadležnog za unutarnju procjenu sustava upravljanja kvalitetom u Koprivničko-križevačkoj županiji kojeg čine direktor za operativnost i izvrsnost u Qualitasu d.o.o. i predstavnik konzultantskog tijela Ministarstva pravosuđa i uprave Tomislav Geršić, pomoćnica pročelnice za  informacijsku sigurnost i tehničke poslove i voditeljica županijskog sustava upravljanja kvalitetom Verica Ujlaki te pročelnica Službe za unutarnju reviziju Ljubica Belobrk Flamaceta.

Županija je jedno od deset pilot tijela u kojima se provodi projekt „Uvođenje sustava upravljanja kvalitetom u javnu upravu Republike Hrvatske“, a čiji je nositelj Ministarstvo pravosuđa i uprave te ga provodi u suradnji s Državnom školom za javnu upravu i brojnim stručnjacima iz područja javne uprave i upravljanja kvalitetom. Ukupna vrijednost projekta je 40.524.202,55 kuna, a njime će se doprinijeti radu javne uprave razvijanjem jedinstvenog sustava upravljanja kvalitetom, modeliranja, standardizacije i optimizacije poslovnih procesa. Svrha projekta je razviti mehanizme i alate za uvođenje sustava upravljanja kvalitetom kojim će se opseg i kvaliteta usluga koje pruža javna uprava uskladiti s potrebama korisnika.

Županija je u projektu ali i prije uključivanja, poduzela brojne aktivnosti kako bi utvrdila jasne i nedvojbene ciljeve poslovanja te utvrdila procese i resurse potrebne za postizanje željenih rezultata. Sudjelovanje u ovom projektu samo je potvrdilo usmjerenost Županije na kontinuirano i sustavno praćenje i poboljšavanje načina poslovanja s krajnjim ciljem povećanja zadovoljstva svih korisnik, a posebno naših građana. Upravo je i cilj današnjeg sastanka bio utvrditi daljnje korake u provedbi procjene uspostavljenog sustava upravljanja kvalitetom kako bi se procjenom utvrdili daljnji koraci u razvoju ovog sustava.

Na kraju sastanka, župan je izrazio zadovoljstvo dosadašnjim aktivnostima te dao podršku u provođenju daljnjih planova, napomenuvši kako je zadovoljstvo korisnika usluga Županijske uprave jedan od prioriteta djelovanja. Zaključio je kako će rezultati procjene uvelike doprinijeti unapređenju sustava upravljanja kvalitetom s ciljem povećanja zadovoljstva korisnika.

Služba ureda župana