Župan na sastanku s varaždinskim županom o projektu Piškornice

U Županijskoj palači u Varaždinu u srijedu 5. srpnja održan je radni sastanak župana Varaždinske županije Radimira Čačića sa županom Koprivničko-križevačke županije Darkom Korenom i direktorom Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Piškornica Mladenom Jozinovićem.

Tema sastanaka bio je projekt Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Piškornica, koji je pred investicijom od 65 milijuna eura, a koji bi po konačnoj realizaciji trebao značiti rješenje za zbrinjavanje otpada na području četiri županije (Koprivničko-križevačke, Varaždinske, Međimurske i Krapinsko-zagorske) i 110 jedinica lokalne samouprave.

Župan Čačić naglasio je kako je kao ministar u Račanovoj Vladi 2002. godine pokrenuo taj projekt te je ujedno zahvalio županu Korenu što je prepoznao njegov gospodarski potencijal, ali i značaj za općine i gradove te dao mogućnost da sudjeluju i druge županije. Također je najavio kako podržava prijavu projekta na EU fondove u visini od 65 milijuna eura, što bi se trebalo ostvariti do kraja godine.

Župan Koren zahvalio je županu Čačiću na prigodi za razmjenu informacija o Piškornici, istaknuvši kako se izuzetno mnogo radilo na projektu koji je zamišljen kao regionalni centar za primarno zbrinjavanje otpada za 550 tisuća stanovnika, te kako je važna podrška svakog dionika, pa tako i Varaždinske županije i Grada Varaždina.

Planiramo taj proces dovest kraju iduće godine i započeti gradnju, što će uvelike aktivirati domaće gospodarstvo.“, zaključio je župan Koren dodavši kako je ovo jedini projekt koji je spreman za obveze Europske unije u poglavljima gospodarenja otpadom.

Sastanku su još prisustvovali zamjenik župana Varaždinske županije Robert Vugrin i posebna savjetnica župana Čačića Natalija Martinčević.

Služba ureda župana

Izvor fotografije: aktualno.hr