Župan na prijemu kod gradonačelnika Mostara

Tijekom posjeta 19. Međunarodnom gospodarskom sajmu u Mostaru, župan Darko Koren sa suradnicima bio je gost na prijemu kod gradonačelnika Mostara Ljube Bešlića.

Na prijemu su župan i gradonačelnik Bešlić iskazali zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom koja traje još od 1997. godine te najavili daljnje aktivnosti kako bi se Koprivničko-križevačka županija i Mostar još više povezali.

Pored toga, gradonačelnik Mostara zahvalio je Županiji te tvrtki Podravka na njihovom angažmanu na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu gospodarstva:

„Podravka i Koprivničko-križevačka županija su svake godine domaćini tradicionalne večere u okviru mostarskog sajma i mogu reći da to oni rade na izvrstan način. Pored toga što prezentiraju sebe, omogućavaju svim poslovnim ljudima da se susretnu i razmjene svoja iskustva i prodube svoja prijateljstva.“

O suradnji između županije i Mostara osvrnuo se i župan Koren te naglasio kako su pored gospodarskih veza uspostavljene i prijateljske veze:

„U svemu tome uloga Podravke, najvećeg poduzeća Koprivničko-križevačke županije, je velika. Radujemo se daljnjem produbljivanju naše suradnje jer, kako je i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović jučer na otvaranju Sajma u Mostaru izjavila, BiH i Hrvatska toliko su međusobno povezane u svakom smislu da se gospodarski i svaki drugi odnosi nameću sami po sebi.“

Ovom prijemu prisustvovao je i direktor Podravke u BiH Milan Šarlija sa suradnicima te veleposlanik Republike Hrvatske u BiH Ivan Del Vechio koji se osvrnuo na Međunarodni sajam gospodarstva Mostar 2017. kojem će zemlja partner biti Republika Hrvatska.

Služba ureda župana

Izvor slika: mostar.ba