Župan na otvorenju izložbe Zlatka Štrfičeka

U petak, 6. listopada u Kulturnom centru Hevesi Sandor u gradu Nagykanizsa u Mađarskoj, župan Darko Koren prisustvovao je svečanom otvorenju izložbe slikara Zlatka Štrfičeka.

Župan je Štrfičeku čestitao na uspješnom radu i promociji naivne umjetnosti kao posebnosti Koprivničko-križevačke županije, zahvalivši mu na sudjelovanju u projektu „Pisanica od srca“.  Izložbu je otvorio gradonačelnik Nagykanizse Denes Sandor, dok su podršku pružili i direktor Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije Zdravko Mihevc i predstavnici Grada Koprivnice.

Zlatko Štrfiček rođen je 1953. godine u Hlebinama, a prve njegove slike nastaju 1968. godine. Prvi put skupno izlaže 1969. u Trebinju u Sloveniji te je sljedbenik poznate Hlebinske škole naivnog slikarstva. Slika tehnikom ulja na staklu i platnu, a koristi i suhi pastel te koloriranu grafiku. Član je Društva Hrvatskih naivnih umjetnika, likovne sekcije ,,Podravka 72”, Udruge Hlebinskih slikara i kipara naive te Udruženja likovnih i književnih stvaralaca Pula, a do sada je izlagao na više od 250 skupnih i samostalnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Pokretač je i voditelj humanitarne likovne kolonije EX-Tempora te aktivni sudionik i organizator dobrotvornih akcija za Ligu za borbu protiv raka Koprivničko-Križevačke županije.

Služba ureda župana