Župan na otvorenju 25. jesenskog međunarodnog bjelovarskog sajma u Gudovcu

Na sajamskom prostoru Gudovac u petak, 8. rujna ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić svečano je otvorio 25. jesenski međunarodni bjelovarski sajam, najveću sajamsku manifestaciju u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, čemu su prisustvovali i župan Darko Koren, saborski zastupnik Branko Hrg te ravnateljica PORA-e Razvojne agencije Podravine i Prigorja Melita Birčić.

Koprivničko-križevačka županija, PORA, HOK Obrtnička komora KKŽ i HGK Županijska komora Koprivnica i ove su godine organizirali i financirali zajednički nastup poduzetnika s područja Županije, a na ukupno 47 metara kvadratnih unutarnjeg i vanjskog prostora predstavilo se 14 izlagača sa svojim proizvodima i uslugama. Zajednički izlagači prostor obišao je i župan, naglasivši važnost ovakvih manifestacija za promociju poduzetnika i obrtnika te je Bjelovarsko-bilogorskoj županiji zahvalio na dugogodišnjoj suradnji.

Sajam se održava od 8. do 10. rujna, a poljoprivredna će tematika i najsuvremenija tehnološka dostignuća okupiti oko 500 izlagača iz Hrvatske i petnaestak stranih država. Uz prodajno izložbeni dio, posjetitelji će moći uživati u bogatom kulturno-umjetničkom programu te prisustvovati okruglim stolovima na kojima će s predstavnicima Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske poljoprivredne agencije raspravljati o aktualnim temama. U okviru sajma održat će se i tradicionalna Državna stočarska izložba, koja će uključiti 500 grla, stoke te drugi po redu sajam grijanja i obnovljivih izvora energije – Peti element. Zemlja partner Sajma je Mađarska.

Pozivamo sve zainteresirane da posjete 25. jesenski međunarodni bjelovarski sajam, kao i zajednički izlagački prostor Koprivničko-križevačke županije.

Služba ureda župana