Župan na otvorenju 22. proljetnog međunarodnog bjelovarskog sajma

Župan Darko Koren u petak, 29. ožujka prisustvovao je otvorenju 22. proljetnog međunarodnog bjelovarskog sajma, Sajma poljoprivredne mehanizacije te 4. drvnog svijeta. Manifestacije se održavaju na sajamskom prostoru Gudovac, a Sajam je otvorio potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

Županija je sufinancirala nastup poduzetnika i obrtnika na Sajmu, a svoje su proizvode i usluge predstavili: Metalna galanterija Pavunić, Ember, Izrada šešira Posarić, Krojačji obrt Fuggy, Reprovet Križevci, ZOO centar Piranha, Poljocentar i KTC. Na Sajmu se predstavlja i tvrtka Podravka.

Ovo tradicionalno proljetno izdanje u organizaciji Bjelovarsksog sajma ima naglasak na poljoprivrednoj mehanizaciji, očekuje se velik broj posjetitelja, a održava se od 29. do 31. ožujka. Brojni posjetitelji imat će priliku vidjeti ponudu čak 470 izlagača iz 10 zemalja, a na 80.000 metara kvadratnih otvorenog, zatvorenog i poluzatvorenog prostora predstavljaju se najnovija dostignuća u modernoj poljoprivrednoj tehnologiji i drvno-prerađivačkoj industriji. Na Sajmu će se predstaviti i proizvodi obrtnika i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, a cjelokupni program obogatit će brojna stručna predavanja i okrugli stolovi te prezentacije rada raznih strojeva i alata.

Proljetni se sajam ove godine održava na najvećem prostoru do sada, a rezultat je ulaganja osnivača sajma, Grad Bjelovar i Bjelovarsko-bilogorska županija. Prilika je to za sve poljoprivrednike da po povoljnim cijenama kupe sjemensku robu, zaštitna sredstva i poljoprivrednu mehanizaciju. Glavna tema je korištenje EU fondova.

Više o 22. proljetnom međunarodnom bjelovarskom sajmu možete vidjeti OVDJE.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: Damir Špehar/PIXSELL