Župan na otvorenju 18. Dana zelja i bregovske pite

U nedjelju, 4. listopada u Koprivničkim Bregima u organizaciji Udruge prijatelja kulture „Vlado Dolenec“ i Udruge žena Koprivnički Bregi, a pod pokroviteljstvom Općine Koprivnički Bregi održani su osamnaesti po redu Dani zelja i bregovske pite. Manifestacija je započela svetom misom zahvalnicom u crkvi Sv. Roka, a samu manifestaciju otvorio je načelnik Općine Mario Hudić. Na tradicionalnoj manifestaciji obratio se i župan Darko Koren koji je istaknuo važnost čuvanja tradicije i običaja našeg kraja te zahvalio svima koji sudjeluju u organizaciji ovog događaja.
Nakon otvorenja organizatori su upriličili prikaz pripreme Bregovske pite te ostalih tradicionalnih slastica. I ove godine se tražila najteža glava zelja, dječja i odrasla zeljarica, a Danima zelja prisustvovali su i gosti iz Bednje. Cilj manifestacije je prikaz starih običaja, prikaz zeljarenja, ponuda jela od zelja i prikaz pripreme bregofske pite.
U kulturno umjetničkom dijelu programa nastupili su gosti iz Bednje, mališani iz Dječjeg Vrtića”Potočić” te Zbor mladih.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.