Župan na Međunarodnoj izložbi vina “Križevačkih goric 2019.”

Prošlog je vikenda održana Međunarodna izložba vina “Križevačkih goric 2019.” u organizaciji Udruge vinogradara i vinara “Bilikum”, a pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije, Grada Križevaca, Poljocentra, KTC-a, Poljoprivredne trgovine Duga, tvrtke SKIMT, hotela “Kalnik” i križevačkog HAK-a.

Izložbi je prisustvovao i župan Darko Koren koji je čestitao vinarima te istaknuo: „Ovo je vinorodno područje sjeverozapadne Hrvatske i u proteklih 15 godina napravljen je veliki iskorak u proizvodnji i kvaliteti vina.

Pozdrave je uputio i predsjednik Udruge “Bilikum” Denis Maksić koji je pojasnio kako se dodijelilo jedno  veliko zlatno odličje, 31 zlatno odličje, 52 srebrna, 52 brončana te 3 priznanja. Predsjednik Gradskog vijeća Grada Križevaca Marko Katanović zahvalio je vinarima na čuvanju tradicije vinogradarstva i vinarstva, a prigodnim su se riječima obratili i Vjekoslav Indir u ime Zajednice udruga vinogradara, vinara i voćara obratio te Ana-Marija Jagatić Korenika, predsjednica Povjerenstva za ocjenjivanje vina.

Za šampiona Križevačkih goric 2019., proglašena su vina Dragutina Kamenjaka – Kleščec i Franje Posarića – Sauvignon. Kleščec je proglašen i Gradonačelnikovim vinom, a nagrade su primili i Korenko d.o.o za graševinu Elizabetu i Vina Bužić za Pinot crni.
Najboljim voćnim vinom proglašen je Tayberry s OPG-a Jadranka Mihalić, a šampionom izložbe proglašena je graševina 2018. s OPG-a Tanje Grudić.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: prigorski.hr