Župan na Festivalu tehničke kulture u Križevcima

Od 26. do 27. listopada u Križevcima se održava središnja manifestacija tehničke kulture u Republici Hrvatskoj – Festival tehničke kulture, na svečanom otvorenju u petak, 26. listopada prisustvovao je i župan Darko Koren.

Cilj Festivala je upoznati posjetitelje s različitim područjima tehničke kulture i popularizirati tehničku kulturu među djecom i mladima, a u dva dana održavanja Festivala u Sportskoj dvorani Osnovne škole Ljudevita Modeca održat će se brojne radionice, izložbe, prezentacije, demonstracije i zanimljive projekcije.

U ime organizatora, Hrvatske zajednice tehničke kulture, pozdravne riječi na otvorenju je uputio predsjednik Ivan Vlainić, istaknuvši kako djeluju već 70 godina te okupljaju 17 nacionalnih saveza tehničke kulture, 19 županijskih, 34 gradske i 1 općinsku zajednicu tehničke kulture.

Okupljene je pozdravio i župan dodavši kako „ova manifestacija ukazuje na važnost tehničke kulture u obrazovnom i društvenom sustavu te je prilika da se saznaju mnoge korisne informacije iz područja tehničke kulture.

Prigodnim se riječima obratio i predsjednik Zajednice tehničke kulture Koprivničko-križevačke županije Ante Starčević, dok je o značajnim rezultatima i prvim mjestima na brojnim natjecanjima članova Zajednice tehničke kulture Križevci govorio predsjednik Ivan Knok.

Festival je otvorenim proglasio gradonačelnik Križevaca Mario Rajn, istaknuvši kako Grad nastoji „inovacijama te ulaganjima u dodatna znanja i tehničke kompetencije razvijati intelektualni kapital“, pri čemu je naglasio i ulogu Razvojnog centra i tehnološkog para Križevci.

Organizatori Festivala tehničke kulture su Hrvatska zajednica tehničke kulture i Zajednica tehničke kulture Koprivničko-križevačke županije, domaćin je Zajednica tehničke kulture Križevci, a suradnici nacionalni savezi tehničke kulture.

Na svečanom otvorenju Festivala u glazbenom su programu nastupili učenici Glazbene škole „Alberta Štrige“ Križevci – solistica Lana Čakija i Kvartet tambura u sastavu: Ivan Jambrec, Klaudije Mažar, Ivan Pavljak i Josip Berend.

Program Festivala možete vidjeti OVDJE.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: krizevci.hr