Župan na 2. CrisCon konferenciji u Križevcima

Ovogodišnje izdanje CrisCon konferencije koja je održana u Razvojnom centru i tehnološkom parku Križevci okupilo je 300 sudionika kojima je predavanja održalo 30 vrhunskih predavača iz Hrvatske i Slovenije, a konferencija je bila namijenjena informatičkoj zajednici, učiteljima i profesorima s ciljem povezivanja i dijeljenja znanja.

Konferenciju je posjetio i župan Darko Koren, koji je pozdravio sudionike i pohvalio organizaciju, a pozdravnim su se riječima obratili i zamjenik križevačkog gradonačelnika Danijel Šaško, voditelj Tomislav Hrebak, direktor konferencija Tomislav Čut, direktor sadržaja Goran Žarinac, voditelj organizacijskog tima Tihomir Hodak te Alma Rovis Brandić iz Agencije za odgoj i obrazovanje.

Na konferenciji su doneseni konkretni prijedlozi za međusobnom suradnju obrazovnog i IT sektora kako bi koristi novih tehnologije mogle doći do punog izražaja. Ukupno je bila podijeljena u pet smjerova pa su tako na Edukacijskom smjeru učitelji i profesori saznali kako biti kreativan i inovativan u obrazovnom procesu koristeći informacijsko komunikacijsku tehnologiju. Web aplikacije budućnosti, upravljanje aplikacijama i primjeri kako preurediti kod da bude efikasniji, razumljiv i lak za održavanje predstavljeni su na smjeru Razvoj softvera, dok je smjer ITPro On-Premises predstavio načine kako SQL Server bazu učiniti laganom i upravljivom, kako ojačati sigurnosni nivo infrastrukture kao i promjene u Microsoft virtualizacijskoj platformi Hyper-V. Zaštita podataka i dokumenata pomoću alata Office 365, zaustavljanje prijetnji pri seljenju servisa u Cloud i multi-faktor autentifikacija bile su samo neke od tema koje su se pojavile na ITPro Cloud smjeru konferencije, dok je PMI smjer pružio praktične savjete kako što uspješnije ostvariti suradnju između developera i project managera, kako spriječiti propadanje projekta, a govorilo se i o sadašnjosti i budućnost upravljanja u IT projektima. Konferencija je završila panel-diskusijom „ICT i obrazovni sustav u Hrvatskoj – godinu dana poslije“ na kojoj su sudionici bili pomoćnica Ministrice znanosti i obrazovanja Lidija Kralj, dekan Visokog učilišta Algebra Mislav Balković, voditeljica ljudskih potencijala Poslovne inteligencije Nataša Lukić Margetić, ravnateljica Srednje škole „Ivan Seljanec“ Križevci Gordana Juran Ratković te moderator Igor Pavleković, Account Technology Strategist, Microsoft Hrvatska.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: krizevci.hr