Župan Koren zatražio što skoriji završetak radova na rekonstrukciji Učeničkog doma u Križevcima

Župan Darko Koren zajedno sa zamjenikom župana Ivanom Palom, pročelnikom Mladenom Antolićem i suradnicima sastao se u četvrtak 29. kolovoza u prostorima Županije s predstavnicima tvrtke Radnik iz Križevaca. Tema sastanka bilo je kašnjenje radova na rekonstrukciji Učeničkog doma u Križevcima, te se razgovaralo i o drugim kapitalnim investicijama u školstvu koje trenutno ova tvrtka izvodi.

Kako već u ponedjeljak 2. rujna počinje nova školska godina, kašnjenje u izvođenju uzrokovat će probleme sa smještajem srednjoškolaca u Učeničkom domu. Učenici će zbog toga svoj smještaj u domu moći realizirati od 8. rujna, što je veliki propust izvođača radova. Stoga je župan Koren izrazio veliko nezadovoljstvo zbog nepridržavanja rokova ugovorenih radova te zatražio što skoriji završetak radova.

Župan Koren je također ukazao na potrebu hitnog saniranja okoliša kod zgrade Područne škole u Gregurovcu, koju je gradio Radnik, gdje su se pojavili problemi s drenažom.

Predstavnik tvrtke Radnik Mladen Hermanović je istaknuo žaljenje zbog takvih primjedbi te je molio za razumijevanje. Nakon rasprave svi prisutni su se složili da je ove probleme potrebno hitno riješiti kako bi krajnja šteta bila što manja.