Župan Koren, zamjenik župana Sobota i predsjednik Županijske skupštine Pintar prisustvovali svečanom obilježavanju  Dana policije

Povodom obilježavanja Dana policije u prostorijama Policijske uprave Koprivničko-križevačke u srijedu 25. rujna  održano je svečano primanje načelnika Policijske uprave Vjekoslava Štimca, kojemu su uz rukovoditelje ustrojstvenih jedinica, prisustvovali župan Darko Koren sa zamjenikom župana Darkom Sobotom i predsjednikom Županijske skupštine Željkom Pintarom.

Tom prilikom župan Koren je čestitao svim policijski službenicima na nesebičnom i požrtvovnom radu kojim doprinose sigurnosti cjelokupne zajednice na području grada i županije. Prigodnim riječima prisutnim uzvanicima obratio se i načelnik Štimac koji je pohvalio rad djelatnika Policijske uprave te istaknuo kako su policijski službenici svojim radom pokazali da su spremni odraditi i najteže zadatke.

Prije svečanog prijema izaslanstvo Policijske uprave koprivničko – križevačke položilo je vijenac i zapalilo svijeću na Spomeniku hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata u Koprivnici, u spomen na pripadnike Policijske uprave i sve hrvatske branitelje poginule u Domovinskom ratu. Nakon polaganja vijenca služena je Sveta misa za poginule i preminule policijske službenike koju je predvodio policijski kapelan vlč. Ozren Bizek.
Današnjoj svečanosti prisustvovali su i ravnatelji i predstavnici institucija s kojima policijska uprava surađuje te kolege iz Republike Mađarske. Program obilježavanja Dana policije završava Danom otvorenih vrata u Policijskoj upravi i policijskim postajama prilikom kojeg će djeca iz dječjih vrtića i škola te zainteresirani građani moći razgledati opremu koju policijski službenici koriste u svakodnevnom radu i upoznati se s poslovima policije.

Izvor fotografija: PU Koprivničko-križevačka

Služba ureda župana