Župan Koren, zamjenik Ljubić i načelnik Matijašić svečano otvorili biciklističko-pješačku stazu Peteranec – Koprivnica

Župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić i načelnik Općine Peteranec Krešimir Matijašić danas su otvorili biciklističko-pješačku stazu Peteranec – Koprivnica, a svečanosti su prisustvovali i predsjednik Općinskog vijeća Mario Gaži, predstavnici nadzora na radovima i drugi gosti.

Načelnik Matijašić zahvalio je svima na dolasku te kazao kako je staza  izgrađena u dužini 1200 metara čime se povezuje Peteranec i Koprivnica, a  vrijednost radova je iznosila 1,2 milijuna kuna pri čemu je 1,1 milijuna kuna uložila Općina, a 100 tisuća kuna osigurano je preko Ministarstva regionalnog razvoja.

Nakon godina rješavanja administrativnih problema i imovinsko-pravnih odnosa moramo biti ponosni na izgradnju ove staze koja će biti od velike važnosti našim mještanima i svima koji će se njome koristiti. Ovo je drugi dio izgradnje pješačko-biciklističke staze po Peterancu i odnosi se na dio do Koprivnice, prvi dio bio je od središta do početka sela, a izgradnja trećeg dijela kreće najesen i protezat će se do Drnja. Ove staze govore koliko brinemo za sigurnost mještana jer se intenzitet prometa naglo povećao posljednjih godina, a planiramo uvesti i poticaje za kupnju bicikala. Zahvaljujem svima uključenima“, kazao je načelnik Matijašić te dodao kako je započela izrada projektne dokumentacije i za pješačku stazu u Sigecu.

Župan Koren čestitao je načelniku Matijašiću te mu zahvalio na dosadašnjoj suradnji, istaknuvši kako jedinice lokalne samouprave u Županiji uvijek imaju partnera i podršku po svim pitanjima.

Otvorenjem staze konačno je riješen dugogodišnji sigurnosni problem za sve sudionike u prometu, a staza će imati veliki značaj za razvoj lokalne zajednice. Županija i Općina uspješno su surađivale na brojnim projektima po pitanju školske i komunalne infrastrukture, obnove prometnica i izgradnji vodovoda, a isto ćemo nastaviti i u budućnosti. Čestitam Općini na realiziranom projektu kojim je povezan Peteranec i Koprivnica“, dodao je župan.

Općina će najesen krenuti u izgradnju rasvjete na novoj stazi te izgradnju pješačke staze od središta Peteranca do Drnja, prvenstveno zbog sigurnosti učenika koji odlaze tamo u školu, a za to je već ishođena građevinska dozvola. Nakon te izgradnje, zaključio je načelnik, Peteranec će imati oko pet kilometara pješačko-biciklističkih staza.

 

Služba ureda župana