Župan Koren zadovoljan radovima na rekonstrukciji stare interne

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren je u srijedu 11. obišao radove na rekonstrukciji zgrade stare interne u Koprivnici zajedno s ravnateljicom Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije Draženkom Vadla i predstavnikom izvođača radova Gojkom Miloševićem iz Elektrometala.
Ugovor za izvođenje radova 2.faze rekonstrukcije stare interne potpisan je početkom srpnja, a završetak se očekuje polovicom listopada 2010. godine. Visina investicije je preko 2,7 milijuna kuna, a sredstva je osigurala Koprivničko-križevačka županija. Rukovoditelj poslovne jedinice Koprivnica Gojko Milošević zadovoljan je dinamikom radova te je pojasnio kako se trenutno izvode rekonstrukcija podova, žbukanje i promjena instalacija. Ravnateljica Zavoda Draženka Vadla naglasila je kako će se ovim projektom znatno podići kvaliteta usluge i rada cjelokupnog Zavoda, a posebno se to odnosi na operativni dio jer će u sasvim prilagođene prostore ući Centar za prevenciju ovisnosti i mentalno zdravlje te epidemiološka služba i djelatnosti vezane uz školsku medicinu. Povećanje s 850 kvadrata iskoristivog radnog prostora na 1500 omogućit će i apliciranje za dodjelu važnih strukovnih certifikata.
Župan Darko Koren je podsjetio; „ Za djelatnost i infrastrukturu Zavoda za javno zdravstvo ukupno smo planirali izdvojiti 10 milijuna kuna. Prošle godine smo uspjeli dovršiti rekonstrukcije prizemlja i kompletne 1. faze radova, a investicija je iznosila 6 milijuna kuna. Zadovoljni smo i nastavkom jer radovi u 2. fazi napreduju odlično. Iako građevinarima ne ide na ruku globalno smanjenje cijena radova nama je to omogućilo financiranje dodatnih zahvata. Radi se o uređenju vanjskog dijela zgrade i fasade koje nas čeka odmah po završetku unutarnjih radova. Poboljšanje standarda usluga i rada Zavoda koje se ovim projektom dobiva samo je korak u približavanju europskim zahtjevima. Siguran sam da će Zavod za javno zdravstvo potvrditi opravdanost ovako važnog ulaganja.“