Župan Koren u obilasku novog rotora na raskrižju obilaznice i Starogradske

Župan Darko Koren i zamjenik župana Darko Sobota danas su obišli završne radove na izgradnji rotora na raskrižju državne ceste D2 i županijske ceste 2134 (raskrižje obilaznice i Starogradske ulice u Koprivnici). U obilasku su im se pridružili ravnatelj Županijske uprave za ceste Krešimir Janach i direktor PZC-a Varaždin Mladen Kovač, te predstavnici tvrtke Koming d.o.o. Koprivnica.

Župan Koren istaknuo je kako su radovi izvedeni vrlo kvalitetno, te izrazio zadovoljstvo što će novo rješenje raskrižja svim sudionicima prometa omogućiti puno veću sigurnost. Izgradnja rotora je pri samom završetku, a promet će za sva vozila biti otvoren već danas od 16,00 sati.

Ugovorena vrijednost sanacije i gradnje rotora iznosi 1,35 milijuna kuna (sa PDV-om), a računa se da bi uz radove zaštite instalacija i prilaza ovaj projekt trebao ukupno iznositi do 2 milijuna kuna. Radovi se financiraju od strane Hrvatskih cesta i Županijske uprave za ceste u jednakim iznosima, a izvode ih Koming Koprivnica, PZC Varaždin i Trg Koprivnica.