Župan Koren u Donjem Dubovcu otvorio novu svinjogojsku farmu

Krajem prošlog tjedna u Donjem Dubovcu kod Križevaca otvorena je nova moderna svinjogojska farma. Vlasnik farme vrijedne 5,5 milijuna kuna je Ivica Đuranec, a projekt je realiziran kroz operativni program razvitka svinjogojske proizvodnje Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, potporu Hrvatske banke za obnovu i razvoj i tvrtke Belje koja osigurava tovnu prasad, stočnu hranu i tržište.

Otvorenju su uz brojne goste prisustvovali predstavnik Ministarstva poljoprivrede Ivan Jakopović, potpredsjednik Županijske skupštine Ivan Vuk i gradonačelnik Križevaca Branko Hrg, a farmu je svečano otvorio župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren.

„Drago mi je što danas zajedno s vlasnikom Ivicom Đurancem mogu otvoriti ovaj objekt. Znam koliko mu je truda i uloženog rada trebalo da bi ostvario svoju poslovnu ideju, a isto tako znam koliko ona znači za sam grad, ali i za cijelu Županiju. Iskreno mu čestitam i želim da i drugi vrijedni ljudi u ovom projektu nađu poticaj za razvoj stočarstva i poljoprivrede općenito.“ rekao je župan Koren.