Župan Koren svečano otvorio 27. Ivanečke kresove

U Društvenom domu u Koprivničkom Ivancu u organizaciji Društva izvornog folklora Koprivnički Ivanec održani su dvadeset i sedmi puta po redu Ivanečki kresovi. Ivanečki kresovi su tradicionalna folklorna manifestacija koju organizira Društvo izvornog folklora Koprivnički Ivanec s ciljem predstavljanja pjesama, plesova i narodnih nošnji i običaja tog kraja. Manifestacija je započela izložbom „Zaštićena nematerijalna kulturna dobra Koprivničko-križevačke županije“ te je nastavljena mimohodom folklornih društava ulicama Koprivničkog Ivanca. Župan Darko Koren prilikom službenog otvaranja manifestacije zahvalio je organizatorima na upornosti koji već dugi niz godina organiziraju tako značajnu i veliku manifestaciju na malom prostoru kao što je Općina Koprivnički Ivanec.
Svečanom otvorenju prisustvovali su i saborski zastupnici Stjepan Milinković i Branko Hrg te načelnik Općine Koprivnički Ivanec Ivica Petričević.
Predstavnik makedonske Općine Gevgelija Lazar Bojev županu Darku Korenu dodijelio je plaketu koja čini grb Općine Gevgelija, a prigodne poklone uručio načelniku Koprivničkog Ivanca i ravnateljici Osnovne škole Koprivnički Ivanec Kristini Furkes.
Glavnu manifestaciju činili su nastupi domaćih folkloraša koju su izvodili pjesme i plesove Koprivničkog Ivanca i Podravine te nastupi gostiju: KUD Lipovac iz Generalskog stola, KUD Lobor iz Lobora, KUD Martinčani iz Desne Martinske Vesi KUD Sv. Ana iz Odranskog obreža i KUD Tanec iz Miravaca u Makedoniji.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.