Župan Koren sudjelovao u radu Cafe d Europe u austrijskom Jennersdorfu

Župan Darko Koren sudjelovao je u petak, 3. prosinca, na okruglom stolu u sklopu projekta Sretna djetelina s četiri lista, koji se pod nazivom „Cafe d’Europe“ održao u austrijskom Jennersdorfu. Uz župana Korena sudionici su bili predsjednik Instituta regija Europe Franz Schausberger i gradonačelnik Jennersdorfa Villi Thomas, te predstavnici austrijske gospodarske komore, Ministarstva gospodarstva, obitelji i mladih i Ministarstva za europske i međunarodne poslove Austrije.

U projekt su uključene regije iz Hrvatske, Austrije, Slovenije, Mađarske i Bosne i Hercegovine, a njime se žele osnažiti regije koje su prepoznate kao lideri u svojim okruženjima. Razmjenom iskustava regije budućih članica EU dobivaju vrijedne informacije o načinu funkcioniranja lokalne i regionalne samouprave u Europi, te naputke o tome što ih od promjena još očekuje.

Župan Darko Koren prisutne je upoznao sa radom Koprivničko-križevačke županije a posebice s dijelom vezanim za pripreme oko ulaska Hrvatske u EU. Posebno je istaknuo projekt EU Mobile Region u kojem je Koprivničko-križevačka županija jedan od partnera. Predsjednik IRE Franz Schausberger istaknuo je anketu koja je nedavno provedena u Austriji prema kojoj više od 60% ispitanika podržava ulazak Hrvatske u Europsku Uniju.

Slijedeći događaj vezan uz projekt Sretna djetelina s četiri lista bit će sastanak koordinatora projekta koji se treba u siječnju održati u slovenskom Ptuju, a u toku je i koordinacija organiziranja velike skupne izložbe umjetnika iz cijele regije.