Župan Koren ravnateljima osnovnih škola podijelio sigurnosne krijesnice za prvoškolce

Na samom početku nove školske godine 2015./2016. u organizaciji Županije i Županijske uprave za ceste održana je podjela sigurnosnih krijesnica za prvoškolce. Župan Darko Koren, zamjenik župana Darko Sobota i Dragutin Guzalić, ravnatelj Županijske uprave za ceste na ovaj način zaželjeli su učenicima, učiteljima i roditeljima sretan i uspješan početak školske godine.
Na današnjem obilježavanju početka nove školske godine upućen je apel i poziv svim vozačima da posebnu pozornost obrate na mališane u prometu, zbog toga je Županija u suradnji sa Županijskom upravom za ceste osigurala sigurnosne krijesnice kako bi prvašići bili što uočljiviji te time i sigurniji u prometu.
Župan je posebno zahvalio svim ravnateljima i učiteljima: „Ovaj naš projekt podjele sigurnosnih krijesnica svake godine obilježava početak nove školske godine. Vi i vaši djelatnici ste izuzetno važni u našoj zajednici, odgovorni da materijal koji danas dobivate pretvorite u „proizvod“, kako bi stasali novi mladi obrazovani ljudi koji će sutra biti nositelji razvoja u našoj županiji pa i šire. Prvašićima je župan uputio nekoliko prigodnih riječi: „Svaki početak je izuzetno važan i želim Vam da bude uspješan“ te ih pozvao da marljivo uče kako bi postali budući stupovi razvoja Županije.
Sigurnosne krijesnice za učenike osnovnih škola ravnateljima su podijelili župan Koren i ravnatelj Županijske uprave za ceste Dragutin Guzalić. Podijeljeno je 1148 krijesnica ravnateljima svih osnovnih škola s područja županije kojima je županija osnivač te gradskim školama s područja Koprivnice, Križevaca i Đurđevca u vrijednosti 7. 187,50 kuna.
U ime svih ravnatelja zahvalila je ravnateljica OŠ Ivan Lacković Croata iz Kalinovca Mirjana Bazijanec, ujedno i predsjednica Županijskog aktiva učitelja razredne i predmetne nastave.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.