Župan Koren prisustvovao završnoj konferenciji projekta „Stručno osposobljavanje i usavršavanje zavarivača plinom i elektrozavarivača“

U petak, 19. prosinca u prostorijama Obrtničkog učilišta POUKA održana je završna konferencija projekta „Stručno osposobljavanje i usavršavanje zavarivača plinom i elektrozavarivača“. Konferenciji je prisustvovao župan Darko Koren koji je istaknuo značaj provođenja ovog projekta te naglasio kako je ovo važan korak u životu pojedinaca koji se školuju za ona zanimanja u kojemu se može pronaći posao te time ostvariti vlastitu egzistenciju.
Prisutnima su se obratili ravnateljica Obrtničkog učilišta POUKA Jasmina Sinovec, predsjednik Upravnog vijeća POUKA-e Božo Barać i voditeljica Ispostave Koprivnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Biserka Golubić.
Predstavljanje i rezultate projekta „Stručno osposobljavanje i usavršavanje zavarivača plinom i elektrozavarivača“ prezentirale su voditeljica projekta Jasmina Sinovec, vanjska evaluatorica projekta Jelena Festini te predstavnici tvrtki Marvin d.o.o., RASCO d.o.o. i S.C. Savjetovanje i usluge d.o.o..
Prijave za osposobljavanje za elektrozavarivača je kroz tri kruga natječaja dostavilo ukupno 88 kandidata od kojih je 38 kandidata uspješno položilo završnu provjeru iz stručno-teorijskog i praktičnog dijela nastave.
Od ukupnog broja odabranih kandidata 31 je bilo registrirano na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje kao nezaposlene osobe. U 12 mjeseci provedbe projekta broj od 31 nezaposlenih smanjio se na samo 7 što znači da je 24 polaznika (77,42%) pronašlo posao što predstavlja samo jednu od brojnih koristi koje je projekt imao za sve uključene na lokalnoj razini.
Završetkom konferencije polaznicima koji su uspješno završili program osposobljavanja za elektrozavarivača, atestiranje i tečaj njemačkog župan Koren podijelio je Potvrde.
Vrijednost projekta je 70.945,92 € od čega je 63.957,75 €, tj. 90,15% bespovratnih sredstava koje financira Europska unija.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.