Župan Koren prisustvovao prezentaciji projekta Razvojnog centra i tehnološkog parka u Križevcima

Župan Darko Koren prisustvovao je u ponedjeljak, 13. listopada prezentaciji projekta Razvojnog centra i tehnološkog parka vrijednog oko 34 milijuna kuna. U Multimedijskom kulturnom centru u Križevcima prisutni su informirani što će projekt značiti za Grad i razvoj poduzetništva.

Gradu Križevcima partner u ovom projektu je Visoko gospodarsko učilište i Križevački poduzetnički centar, a Grad sudjeluje sa 1,16 posto vlastitih sredstava, odnosno s nešto manje od 400 tisuća kuna. Ugovori s Ministarstvom regionalnog razvoja potpisani su krajem rujna, a projekt bi se trebao realizirati u iduće dvije godine.

Prisutne je pozdravio gradonačelnik Branko Hrg koji je naglasio da uz dosadašnje realizirane projekte i projekte u realizaciji, kreće najveći projekt Razvojnog centra i tehnološki park koji će se financirati gotovo 98 posto iz fondova Europske unije.

Prezentaciju o samom projektu i dosadašnjim projektima u kojima je sudjelovao Grad Križevci održao je zamjenik gradonačelnika Tomislav Katanović. Među brojnim vrijednim projektima koji su realizirani ili su još uvijek u tijeku realizacije najviše se ističu Gradska knjižnica “Franjo Marković” i Multimedijalni centar, Srednja škola “Ivan Seljanec”, restoran “Vojarna”, Dječji vrtić “Čarobna šuma”, Dom za starije i nemoćne i Poliklinika “Medikament”.

Zamjenik Katanović istaknuo je kako će se na prostoru bivše Vojarne izgraditi upravna zgrada koja će sadržajima povezivati četiri postojeća hangara u kojima će biti smješten znanstveno – istraživački laboratorij i prostori u kojima će se obavljati djelatnost malih i srednjih poduzetnika. Cilj projekta je omogućiti poduzetnicima mjesto na kojem će se povezivati sa stručnjacima te ostvarivati svoje gospodarske ciljeve temeljene na novim tehnologijama.

Župan Koren izrazio je zadovoljstvo i čestitao svima koji su doprinijeli realizaciji dosadašnjih projekata, te istaknuo kako je važno da proces ide i dalje jer će se time pospješiti razvoj Grada, ali i cijele Županije.

O budućim projektima i suradnji prisutnima se obratila dekanica Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima Marijana Ivanek-Martinčić, nakon koje je projekt pohvalila i ravnateljica PORA-e Razvojne agencije Podravine i Prigorja Melita Birčić.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.