Župan Koren prisustvovao potpisivanju ugovora za izgradnju druge faze jaslica u Hlebinama

Otvaranjem jaslica jasno se daje poruka kako Općina, ali i svi mi koji smo uključeni u vođenje jedinica lokalne i regionalne samouprave, sustavno razmišljamo o tome kako i na koji način poboljšati demografsku sliku naše županije te zaustaviti negativne trendove kojima svjedočimo. Županija ulaganjima u naše općine brine o ravnomjernom razvoju, a posebice je to važno u općinama koje imaju mala izvorna sredstva pa je svaka pomoć dobrodošla kako bi se realizirali ovako značajni projekti - kazao je župan.

U prostorijama Općinske vijećnice u Hlebinama jučer je održano potpisivanje ugovora za izgradnju II. faze jaslica u sklopu Dječjeg vrtića „Leptirić“ Hlebine. Ugovor vrijedan gotovo 1,5 milijuna kuna potpisali su načelnica Općine Božica Trnski i predstavnik tvrtke Švenda građenje d.o.o. Zoran Švenda, a potpisivanju je prisustvovao i župan Darko Koren obzirom da je u sufinanciranju sudjelovala i Koprivničko-križevačka županija, kao i zamjenik načelnice Andjelko Belec. Također je potpisan i ugovor za stručni nadzor s direktorom tvrtke Petgrad d.o.o. Vedranom Petrovićem.

Načelnica Trnski podsjetila je kako je prošle godine Općina započela s građevinskim radovima na izgradnji prve faze jaslica, čija je vrijednost bila gotovo milijun kuna, od čega je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije financiralo projekt s 400 tisuća kuna, dok je ostatak osigurala Općina iz svojeg proračuna.

Župan je čestitao načelnici Trnski te naglasio: „Otvaranjem jaslica jasno se daje poruka kako Općina, ali i svi mi koji smo uključeni u vođenje jedinica lokalne i regionalne samouprave, sustavno razmišljamo o tome kako i na koji način poboljšati demografsku sliku naše županije te zaustaviti negativne trendove kojima svjedočimo. Županija ulaganjima u naše općine brine o ravnomjernom razvoju, a posebice je to važno u općinama koje imaju mala izvorna sredstva pa je svaka pomoć dobrodošla kako bi se realizirali ovako značajni projekti.“

Načelnica Trnski dodala je kako se stvaranjem prostornih uvjeta za jaslice, odnosno vrtić nastoji zaustaviti iseljavanje mladih obitelji u gradska središta te poboljšati kvaliteta života u Hlebinama.

Planirani radovi trebali bi biti dovršeni do sredine rujna ove godine, a tada će s radom započeti i jaslička skupina u vrtiću „Leptirić“.

 

Služba ureda župana