Župan Koren prisustvovao dodjeli „Zlatne kune“

Svečana sjednica Gospodarskog vijeća HGK Županijske komore Koprivnica održana je u četvrtak, 9. rujna, u dvorani za sastanke HGK u Koprivnici. Sjednici su uz brojne goste i gospodarstvenike bili nazočni potpredsjednik Hrvatskog Sabora Josip Friščić, župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, pročelnica Ureda predsjednika HGK Zdenka Peternel i potpredsjednik HGK za regionalni razvoj Šime Vidulin.

Župan Darko Koren pozdravio je goste i istaknuo da je Koprivničko-križevačka županija evidentno među regijama koje su manje osjetile krizu. Pritom je uloga gospodarstvenika neizmjerna jer punjenjem proračuna omogućavaju normalno funkcioniranje i same regionalne samouprave. „Cilj nam je svakako težiti ravnomjernom razvoju cijele regije, ali i zadržavanju ovakve gospodarske aktivnosti. Zato dobitnici današnjih priznanja služe i kao snažan poticaj ostalim poduzetnicima i gospodarstvenicima.“ istaknuo je Koren.

U svojem obraćanju potpredsjednik Sabora Josip Friščić potvrdio je da kriza u ovom kraju ima manje posljedica u odnosu na druge sredine. „Treba samo vjerovati u vlastite vrijednosti, a to dokazuje i uspješno vodstvo naše najjače prehrambene tvrtke Podravke. Isto tako nema velikih i novih inicijativa, ako ne postoji dogovor razumijevanje lokalne i regionalne samouprave. Ovim priznanjima dokazujemo da je nekima kriza izgovor dok je drugima to šansa za novi iskorak.“ naglasio je Friščić.

Plaketu „Zlatna kuna“ u kategoriji velikih tvrtki osvojio je Carlsberg Croatia d.o.o., a u kategoriji srednjih poduzeća Sloga podravska trgovina d.o.o. i Sizim d.o.o. „Zlatnu kunu“ u kategoriji malih tvrtki dobila je tvrtka Širjan d.o.o., dok je prestižnu „Kristalnu kunu“ (nakon tri godine zlatnih) priznanja primila tvrtka Radnik d.d. Križevci. Najboljom bankom proglašena je Podravska banka, a priznanje za izniman doprinos razvoju gospodarstva uručena je Frani Franičeviću iz Rasco-a d.o.o. Kalinovac.