Župan Koren primio predsjednika IRE Franza Schausbergera

Predsjednik IRE (Institute of the regions of Europe) Franz Schausberger posjetio je u srijedu, 7. srpnja, Koprivničko-križevačku županiju. Tom prilikom sastao se s županom Darkom Korenom te mu se zahvalio na inicijativi glede uključivanja u projekt „Sretna Djetelina s Četiri Lista“.

Obzirom da prve aktivnosti projekta kreću od rujna Schausberger je naglasio kako upravo Koprivničko-križevačka županija najbolje surađuje u pripremnim aktivnostima samog projekta. Projekt koji sufinancira Europska komisija, uz Koprivničko-križevačku uključuje i Varaždinsku, Krapinsko-zagorsku i Međimursku županiju, a jedan od prvih predavača prilikom sastanka u rujnu bit će pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i komunalnu djelatnost Marijan Štimac. Nositelj svih aktivnosti oko provedbe projekta za hrvatske partnere bit će Koprivničko-križevačka županija, a župan Koren je kazao da je to dokaz dugogodišnje uspješne suradnje s jednom ovako uglednom EU institucijom kao što je IRE.

Da podsjetimo, cilj projekta je stvaranje pozitivnog ozračja među građanima radi proširenja EU na zemlje jugoistočne Europe, a naglasak je stavljen na različitosti Europe, regionalne identitete, dosadašnja iskustva zemalja članica nakon proširenja i očekivanja budućih članica. U projekt je, osim pobrojanih hrvatskih županija, uključeno nekoliko regija iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Mađarske i Slovenije, a osmišljen je uz pomoć Europske komisije.