Župan Koren posjetio nove prostore Zavoda za javno zdravstvo

Župan Darko Koren i zamjenik župana Ivan Pal zajedno sa suradnicima u utorak, 8. veljače, posjetili su Zavod za javno zdravstvo u novim prostorima obnovljene zgrade „stare interne“ u Koprivnici. Zajedno s ravnateljicom Draženkom Vadla obišli su sve radne i pomoćne odjele te se zadržali u kratkom razgovoru s djelatnicima.

Županijski Zavod za javno zdravstvo u novim prostorima je za korisnike u punoj funkciji od 7. veljače, a na raspolaganju su im Služba za epidemiologiju, Služba za školsku medicinu i Služba javnog zdravstva i socijalne medicine na 1. katu. Drugi kat zgrade je predviđen za Centar za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti, te Službu za zajedničke poslove i gospodarstvo.

Za prvu fazu sanacije zgrade „stare interne“ iz sredstava Županije i Zavoda izdvojeno je 6 milijuna kuna, dok je u drugoj fazi 3,9 milijuna kuna osigurano iz kredita, decentraliziranih sredstava i vlastitih sredstava Zavoda za javno zdravstvo. Od preostalih radova koji se moraju izvesti planira se uređenje okoliša, drenaža i završni sloj fasade.

Sljedeći tjedan planira se sastanak o prenamjeni bivših prostorija Zavoda u zgradi na Florijanskom trgu.