Župan Koren posjetio 19. Međunarodni sajam „Lov, ribolov, priroda, turizam“

Prošlog je vikenda, od 10. do 12. listopada, u Varaždinu održana najznačajnija manifestacija sjeverozapadne Hrvatske, 19. Međunarodni sajam „Lov, ribolov, priroda, turizam“. Prezentacijskim proizvodima i edukacijskim programima svoj je kraj predstavilo dvjestotinjak izlagača. Izložbeno prodajni program Sajma i ove je godine popraćen nizom aktivnosti zabavnog i edukativnog karaktera te brojnim stručnim predavanjima i radionicama.

Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije je u suradnji sa Športsko-ribolovnim savezom Županije prezentirala županijsku ribolovnu ponudu, a u suradnji s Konjičkim klubom „Bilogorski renđeri“ i Hrvatskim savezom konjičkog turizma mogućnost razvoja konjičkog turizma. Na Sajmu je promovirana prva hrvatska turistička konjička staza te je predsjednik Hrvatskog saveza konjičkog turizma Davor Rajšel održao predavanje na temu “Mogućnost razvoja konjičkog turizma“. Članovi Konjičkog kluba „Bilogorski renđeri“ za posjetitelje Sajma pripremili su kestenijadu, a tijekom sva tri dana Sajma svi zainteresirani mogli su jahati na konjima te kušati bogatu gastronomsku ponudu i specijalitete od koprive restorana „Klas“, jednog od partnera Turističke zajednice Županije.

Uz velik broj posjetitelja, u ime Koprivničko-križevačke županije Sajmu je prisustvovao župan Darko Koren, koji je izrazio zadovoljstvo nastupom Županijske turističke zajednice i njezinih partnera.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.