Župan Koren podržao inicijativu CISV

CISV International međunarodna je i nevladina organizacija koja se bavi educiranjem i poticanjem na mir gradeći međukulturalna prijateljstva, suradnju i razumijevanje

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren i zamjenik župana Ivan Pal sastali su se u petak 24. svibnja s predstavnicima organizacije CISV International. Program i cilj ove međunarodne udruge predstavili su Mirjana Jarnjak – predsjednica udruge CISV u Hrvatskoj, te  Goncalo Cassiano Santos  i Luisa Castro Caldas iz internacionalnog tima Udruge.

CISV International međunarodna je i nevladina organizacija koja se bavi educiranjem i poticanjem na mir gradeći međukulturalna prijateljstva, suradnju i razumijevanje. Organizacija okuplja 60 raznih udruženja s preko 200 različitih grupa. U zadnjih 60 godina, kroz međunarodne edukacijske programe djeci i mladima omogućuju vrijedna životna iskustva i priliku da sagrade i očuvaju trajna prijateljstva.

Prvi korak započinje programom Village koji je namijenjen jedanaestogodišnjacima, a programi se odvijaju u lokalnoj zajednici. Svojim polaznicima olakšavaju razvoj vještina koje su im potrebne da uvijek budu informirani, odgovorni i aktivni građani koji mogu promijeniti stvari u svojoj neposrednoj okolini, ali i u svijetu.

Upravo je Hrvatska odabrana za međunarodni event u prosincu, a želja organizatora je da on bude lociran u Koprivnici i okolici. Župan Koren je zato iskazao svoju podršku projektu te izrazio spremnost da se i Županija uključi u organizaciju. Uskoro će se formirati i plan suradnje prema kojem će se izvršavati operativni zadaci kako bi se Hrvatska, ali i Podravina pokazali u najboljem mogućem svjetlu.