Župan Koren otvorio manifestaciju „Tradicija naših starih“

Župan Darko Koren u subotu, 11. travnja na koprivničkom Zrinskom trgu otvorio je tradicionalnu manifestaciju „Tradicija naših starih“ koja se održala u sklopu programa obilježavanja Dana Koprivničko-križevačke županije. U programu otvorenja okupljenima se obratila i koprivnička gradonačelnica Vesna Želježnjak.
U svom govoru župan je istaknuo važnost održavanja ovakvih manifestacija koje čuvaju temeljne vrijednosti našeg kraja te se zahvalio Gradu Koprivnici što je bio suorganizator ovog događaja.
Pedesetak izlagača s područja Županije izložilo je tradicijske ručne radove, starine i suvenire s ciljem promocije i očuvanja kulturne baštine podravskog i prigorskog kraja. Brojnim posjetiteljima prikazana je tradicionalna izrada suvenira, stari zanati, a mogla su se kušati i jela pripravljana po tradicionalnim receptima.
Za kulturno-umjetnički dio programa bili su zaduženi KUD “Srce” iz Koprivnice, KUD “Grgur Karlovčan” iz Kalinovca i KUD “Širine” iz Novog Virja koji su izveli splet podravskih kola i plesova.
Nakon otvorenja „Tradicije naših starih“ saborski zastupnik ujedno i načelnik općine Gola Stjepan Milinković i župan Koren uputili su se u Glogovac na tradicionalnu sadnju krumpira na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Buhinjak.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol
Melita Ivančić, mag.pol.