Župan Koren otvorio likovnu radionicu „Peski – ART 2015. Đurđevac“

„Županija kroz različite programe pomaže i podržava očuvanje i promociju naivne umjetnosti, jer to je dio naše tradicije koja je prepoznata i u svijetu te je moramo čuvati i razvijati“

Povodom 8. listopada, Dana neovisnosti i oslobađajuće presude hrvatskim generalima pod pokroviteljstvom Koprivničko – križevačke županije i Grada Đurđevca u Domu „Mladen Markač“ na Peskima u Đurđevcu održana je likovna radionica „Peski-ART 2015.“.

Likovnu radionicu otvorio je župan Darko Koren pohvalivši zalaganje predsjednika Udruge „Peski-Art Đurđevac“ Franje Mihočke i svih organizatora na organizaciji ovog događanja, koje je ove godine okupilo četrdesetak slikara iz osam županija. „Županija kroz različite programe pomaže i podržava očuvanje i promociju naivne umjetnosti, jer to je dio naše tradicije koja je prepoznata i u  svijetu te je moramo čuvati i razvijati“ rekao je župan Koren i čestitao Dan neovisnosti.

Podršku radu i aktivnostima Udruge dao je i general Mladen Markač koji je zahvalio Županiji i Gradu što su prepoznali značaj ove manifestacije i istaknuo kako je ovo projekt Đurđevca, Koprivničko – križevačke županije, ali i cijele Hrvatske koji svesrdno podržava i promovira diljem Lijepe naše.

Predsjednik Udruge Peski-Art Franjo Mihočka  osvrnuo se na oslobađajuću presudu hrvatskim generalima prije tri godine, kada je Udruga na ovaj simboličan način odlučila obilježavati ova dva značajna datuma hrvatske povijesti.

Otvorenju radionice prisustvovao je i zamjenik župana Darko Sobota, gradonačelnik Željko Lacković, predsjednica Mjesnog  odbora Peski Ljubica Cestar te brojni  zaljubljenici u slikarstvo.

Nakon otvorenja kratki program izveli su članovi Udruge Sveti Juraj koji nastupima diljem Hrvatske promoviraju Legendu o Picokima te promiču vrijednosti kulturne baštine Grada Đurđevca.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.