Župan Koren otvorio izložbu velikih pisanica „Ususret Uskrsu“

"Projekt ocjenjujem odličnim, mislim da smo u ovih deset godina napravili dobar posao i ostvarili brojne korisne suradnje."

Na koprivničkom  Zrinskom trgu danas je svečano otvorena izložba velikih pisanica „Ususret Uskrsu“ koju osmu godinu zaredom organizira Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije u suradnji s Gradom Koprivnicom.

Izložbu je otvorio župan Darko Koren naglasivši veliki uspjeh projekta „Pisanica od srca“ te njegov doprinos promociji Koprivničko-križevačke županije i naivne umjetnosti, kojoj je ponovno dao mjesto koje zaslužuje.

Projekt ocjenjujem odličnim, mislim da smo u ovih deset godina napravili dobar posao i ostvarili brojne korisne suradnje. Posebno zahvaljujem našoj Turističkoj zajednici i slikarima koji su uložili dio sebe u izradu ovih umjetničkih djela“, kazao je župan Koren.

Direktor županijske Turističke zajednice Zdravko Mihevc dodao je kako su pisanice postale jedinstven i prepoznatljiv simbol Županije, a dosad su obišle čak 82 grada.

Ovdje smo pripremili dvadesetak pisanica, od kojih su neke nastale ove godine i uskoro će krenuti na put. Napravili smo jedan pregled, i zemljopisni i kronološki, tako da je ovdje po prvi put izložena i originalna drvena pisanica“, pojasnio je Mihevc.

Slikar Zlatko Štrfiček izrazio je zadovoljstvo sudjelovanjem u projektu te kazao: „ Mi umjetnici kroz oslikavanje pisanica pokazujemo da naiva živi u nama, a interes je sve veći iz godinu u godinu. Zajedno sa svojim timom oslikao sam 35 pisanica, a najponosniji sam na onu koju smo poklonili papi Benediktu XVI.“

Kao jedan od suorganizatora, okupljenima se obratio i zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Koprivnice, Mišel Jakšić, koji je naglasio turistički i kulturni potencijal Izložbe.

U glazbenom su dijelu programa sudjelovali učenici koprivničke Umjetničke škole „Fortunat Pintarić“, a uz župana Korena, otvorenju su prisustvovali i zamjenik župana, Darko Sobota, predstojnica Ureda državne uprave u Koprivničko-križevačkoj županiji Elizabeta Repić Perković, pročelnici upravnih odjela, delegacije iz Lendave i župe Vidoši, polaznici dječjih vrtića i škola te brojni građani.

Izložba „Ususret Uskrsu“ ostaje otvorena do 10. travnja, nakon čega će pisanice krenuti na putovanje po svijetu.

Služba ureda župana