Župan Koren otvorio izložbu „Pisanica od srca“

U okviru manifestacije „U susret Uskrsu“ koju tradicionalno organizira Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije u petak, 13. ožujka na Zrinskom trgu otvorena je šesta po redu izložba „Pisanica od srca“ koju je otvorio župan Darko Koren.
U svom govoru župan Koren se zahvalio svima koji su doprinijeli realizaciji ovog projekta koji promovira naivno slikarstvo i naš podravsko-prigorski kraj. Osim tri koprivničke i dvije županijske, biti će izložene pisanice iz Hlebina, Kalinovca i Đurđevca kao i pisanice koje će ove godine biti predstavljene u Konstanzu u Njemačkoj, Pečuhu u Mađarskoj te u samostanu Svetog Duha u Zagrebu. Isto tako, pisanice će otići na posudbu u u Letenye u Mađarsku i u općinu Sračinec, rekao je župan Koren. Otvaranju izložbe prisustvovali su zamjenici župana Darko Sobota i Ivan Pal, direktor županijske Turističke zajednice Zdravko Mihevc, zamjenik gradonačelnice Mišel Jakšić, djeca iz osnovnih gradskih škola te brojni predstavnici medija.
Svečanost otvorenja, prigodnim programom obogatila su djeca dječjih vrtića „Zrno“ iz Virja i „Smješak“ iz Koprivnice te Udruga „Gotalovečko srce“ iz Gotalova korizmenim napjevima. Pisanice će ove godine biti izložene na koprivničkom gradskom trgu do 29. ožujka.
U sklopu manifestacije biti će organizirane brojne radionice na kojima će djeca moći vidjeti kako se crtaju pisanice, kako se čuva naša baština te kako se rade skulpture od slame.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.