Župan Koren otvorio izložbu „Ivan Generalić, Iz Zbirke Infeld, Beč“

Povodom obilježavanja stote godišnjice rođenja Ivana Generalića u subotu, 15. studenoga u Galeriji naivne umjetnosti u Hlebinama župan Darko Koren otvorio je izložba „Ivan Generalić, Iz Zbirke Infeld, Beč“.

Izložbu je organizirao Muzej grada Koprivnica te kustosica i voditeljica Zbirke Infeld, Beč dr. Yordanka Weiss. Riječ je o Zbirci obitelji Infeld čiju kolekciju čini i hrvatska naivna umjetnost, a među djelima naivnih umjetnika posebno se ističe 31 Generalićev rad. Članovi obitelji Weiss veliki su ljubitelji umjetnina, a jedna od njihovih galerija je i donatorska galerija u Dobrinju na Krku.

Prisutne su na samom početku pozdravili ravnatelj Muzeja Marijan Špoljar, načelnica Općine Hlebine Božica Trnski, te dr. Yordanka Weiss. U ime Koprivničko-križevačke županije događaju je prisustvovao župan Darko Koren koji je otvorio izložbu te se zahvalio na pozivu i istaknuo kako je ova izložba prikaz uspjeha naivne umjetnosti. Svečanom ugođaju pridonijeli su članovi i članice Kulturnog umjetničkog društva Hlebine.

U sklopu obilježavanja stote obljetnice rođenja Ivana Generalića od 20. do 21. studenoga, u Društvenom domu Hlebine održat će se simpozij „Ivan Generalić: djelo, život, vrijeme”. Svi zainteresirani izložbu mogu pogledati do 21. prosinca 2014. godine.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.