Župan Koren otvorio izletište Grofova hiža

Župan Darko Koren u subotu 6. srpnja svečano je otvorio izletište “Grofova hiža” vlasnika Stjepana Pongraca u Gabajevoj Gredi u Općini Hlebine.

„Ovaj projekt je velik za ovu sredinu. Rekao bih da je današnji dan na tragu svih aktivnosti, želja i planova koje imamo posljednjih nekoliko godina. Svaki mali kamen, kamenčić u tom mozaiku ima svoju vrijednost, tako i ovo danas otvaranje ovog izletišta. Teško je odabrati riječi kojim bi izrekli važnost ovakvog projekta koji za ovakvu sredinu puno znači“,  naglasio je župan Koren te dodao kako se uz naivnu umjetnost veže i potreba za turističkom ponudom i smještajnim kapacitetima.

Vlasnik objekta Stjepan Pongrac vlasnik kazao je kako je izrazito sretan što se izletište napokon otvara te da će se ponuda bazirati na domaćim delicijama. Osim župana uz goste i mještane, otvorenju su prisustvovali i zamjenik Ratimir Ljubić, načelnica Općine Hlebine Božica Trnski te direktorica Turističke zajednice područja „Središnja Podravina“ Elizabeta Milanović Glavica.

Izvor fotografija: prigorski.hr

Služba ureda župana