Župan Koren otvorio cestu u Rasinji vrijednu 2,9 milijuna kuna

Župan Darko Koren u društvu ravnatelja ŽUC-a Krešimira Janacha, načelnika Općine Rasinja Danimira Kolmana, te brojnih gostiju i mještana, u četvrtak, 25. studenog, otvorio je cestu Rasinja-Belanovo selo.

Radi se o 4,2 kilometra nove prometnice u koju su ŽUC i Općina uložili ukupno 2,9 milijuna kuna. Načelnik Kolman tom je prilikom rekao kako će od ceste najviše koristi imati osnovnoškolci te se u njihovo ime zahvalio Županiji i ŽUC-u. Župan Darko Koren objasnio je kako su upravo ceste i infrastruktura najvažniji za razvoj manjih mjesta i općina.

To se posebno odnosi i na naše nastojanje da se svi dijelovi Županije jednako razvijaju. Znam kakve su probleme imali stanovnici zbog nedostatka uređenih prometnica i zato mi je drago da smo zajedničkim naporima i to uspjeli riješiti. Prometnice otvaraju mogućnost zainteresiranim ulagačima i potencijalnim budućim vlasnicima OPG-a, poput Gorana Kostanjevca iz LIGO grupe, da nastave ulaganje i započnu ozbiljniji razvoj poljoprivrede ili čak turizma.“ rekao je Koren.