Župan Koren otvorio cestu Sokolovac-Prnjavor

U četvrtak, 23. rujna, u mjestu Prnjavor na svečan način obilježeno je otvorenje druge dionice ceste na relaciji Sokolovac- Prnjavor. Prva dionica ceste u dužini od 1030 metara izgrađena je prošle godine, dok novootvorena dionica obuhvaća 1270 metara za što su izdvojena sredstva u iznosu od oko milijun kuna. Općina Sokolovac je financirala radove u nabavi, prijevozu i ugradnji šljunka, te radove na bankinama i odvodnim kanalima, dok je Županijska uprava za ceste (ŽUC) financirala asfaltni sloj. Sve radove je izvodila tvrtka PZC Cestogradnja Koprivnica.

Svečanosti otvorenja ceste su ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovali župan Darko Koren, zamjenik župana Darko Sobota i predsjednik Županijske skupštine Damir Felak. Načelnik Općine Sokolovac Vlado Bakšaj na početku svečanosti također je pozdravio i predsjednika županijskog Vijeća srpske nacionalne manjine Veljka Mandića, predsjednika uprave KTC-a Ivana Katavića, ravnatelja škole u Sokolovcu Sašu Korkuta, direktora ŽUC-a Krešimira Janacha, te ostale goste i stanovnike Prnjavora.

Damir Felak u svom se govoru osvrnuo na vrijeme kad se Općina Sokolovac osnivala, te kazao da je danas vidljiv velik pomak u izgrađenosti infrastrukture tog kraja, što je dokaz da Općina opravdava svoje postojanje. Župan Koren prisjetio se nedavnog otvorenja ceste u Vrhovcu, te kazao kako se gradnja dionice do Prnjavora nadovezuje na taj projekt. „Gradnja infrastrukture u ruralnim područjima Općine Sokolovac doprinosi razvoju cijelog kraja i stvaranju preduvjeta za ostanak ljudi na selu“ – kazao je župan i dodao kako je dobra okolnost za taj kraj i to što je u Prnjavoru ostvarena velika investicija tvrtke KTC u ugostiteljstvo, što je velik pomak za razvoj turizma cijele Općine.

Cestu je na simboličan način otvorio župan Darko Koren, što su mještani s veseljem dočekali jer su ovom prometnicom konačno kvalitetnije povezani sa središtem Općine i šire.