Župan Koren održao prijem za bivšu ravnateljicu županijskog Doma zdravlja Mariju Krajinu

Župan Darko Koren danas je u prostorijama Županijske uprave održao prijem za bivšu ravnateljicu Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije Mariju Krajinu kako bi joj zahvalio na dugogodišnjem radu i doprinosu  razvoja zdravstvenog sustava Koprivničko-križevačke županije.

Bivša ravnateljica Krajina vodila je županijski Dom zdravlja punih 14 godina te je u tom razdoblju, zajedno sa svojim suradnicima i uz značajnu podršku Županije kao osnivača ustanove, doprinijela većoj kvaliteti zdravstvene usluge za stanovnike županije.  Župan je uz zahvalu na suradnji tijekom godina, istaknuo kako je kontinuirano poboljšanje zdravstvenog sustava jedan od glavnih prioriteta u radu Županijske uprave. Naglasio je odličnu suradnju svih županijskih zdravstvenih ustanova,  koje su i okolnostima pandemije pokazale da se organizacijski dobro nose sa svim izazovima te  podsjetio na realizaciju brojnih projekata u kojima je sudjelovao Dom zdravlja KKŽ uz podršku Županije.

Velik napredak ostvaren je  u segmentu poboljšanja materijalnih uvjeta primarne zdravstvene zaštite, obnove ordinacija i nabave nove medicinske opreme za zdravstvene djelatnike te osiguranja specijalističko-konzilijarne zaštite u gradskim i ruralnim područjima Koprivničko-križevačke županije.

Bivša ravnateljica Krajina je zahvalila županu na povjerenju koje je dobila u nekoliko mandata na čelu županijskog Doma zdravlja i dodala kako je profesionalna karijera bila duga, sadržajna i puna izazova te kako vjeruje da  je svojim radom pomogla u ostvarivanju glavnog cilja, a to je bolja i dostupnija zdravstvena usluga za sve stanovnike županije.

Čestitkama povodom odlaska u mirovinu su se priključili i zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić, pročelnica UO za zdravstveno-socijalne djelatnosti Maja Blažek i nova ravnateljica Doma zdravlja KKŽ Mirjana Hanžeković.

Župan je nakon prijema, bivšoj ravnateljici Krajina uručio cvijeće  i prigodne poklone – novu fotomonografiju Koprivničko-križevačke županije i minijaturu na staklu u maniri naivne umjetnosti.

Služba ureda župana