Župan Koren nagradio najuspješnije učenike

Župan je istaknuo važnost konstantnog ulaganja u znanje, ali i potporu koju učenici dobivaju od roditelja i profesora te svoje lokalne zajednice kako bi postigli zapažene rezultate.

Već tradicionalno župan Darko Koren je u srijedu 12. lipnja u dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Koprivnici organizirao prijam za najuspješnije učenike s područja Županije. Prijemu su prisustvovali učenici koji su osvojili prvo, drugo ili treće mjesto na natjecanjima na državnoj razini, a župan im je tom prigodom uručio i novčane nagrade.

Najbolji plasman u pojedinačnoj konkurenciji na državnoj razini postiglo je 8 učenika, 11 ih je osvojilo druga mjesta, a 10 treća mjesta. Četiri ekipe osvojile su prva mjesta u ekipnoj konkurenciji, 7 ekipa bilo je drugoplasirano te 2 trećeplasirane. Nagrade su također primili i mentori.

Prisutnima se obratio i župan Koren. Istaknuo je važnost konstantnog ulaganja u znanje, ali i potporu koju dobivaju od roditelja i profesora te svoje lokalne zajednice kako bi postigli zapažene rezultate.

U školskoj 2012./13. godini u Koprivničko-križevačkoj županiji je provedeno 25 županijskih natjecanja u znanju i 12 sportskih natjecanja. Na natjecanjima je sudjelovalo ukupno 1938 učenika i 429 mentora. Na državna natjecanja je ove godine pozvano 144 učenika i učeničkih ekipa. Županija je financirala troškove organizacije županijske razine natjecanja (prehranu i prijevoz sudionika te naknade članovima povjerenstva) s 200.000 kuna.

Slike s prijema se mogu vidjeti u priloženoj fotogaleriji.