Župan Koren na svečanoj sjednici povodom 140 godina postojanja DVD-a Križevci

U Velikoj dvorani Hrvatskog doma u Križevcima u subotu, 11. listopada svečanim je programom proslavljeno 140 godina rada DVD-a Križevci.

Na početku svečane sjednice prisutnima se obratio predsjednik DVD-a Ivan Matosović te se ujedno osvrnuo na 140 godina rada spomenutog DVD-a. Nakon predsjednika Matosovića nazočne su pozdravili počasni predsjednik DVD-a Varaždin Zvonko Biškup, predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader te glavni vatrogasni zapovjednik Državne uprave zaštite i spašavanja Slavko Tucaković. U ime domaćina pozdravio je križevački gradonačelnik Branko Hrg i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren koji su ujedno članovi DVD-a Križevci te predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović .

Župan se u svom govoru osvrnuo na poplave koje su pogodile našu Županiju prije mjesec dana te istaknuo kako bi bez velike pomoći profesionalnih i dobrovoljnih vatrogasaca štete bile mnogo veće. Dodao je kako upravo zbog toga, s ponosom možemo nositi titulu najvatrogasnije županije jer se u toj situaciji pokazalo kako je svaki vatrogasac iz naše Županije spreman pomoći u bilo kojem trenutku. Istaknuo je kako je već dokazano da se društvo u kojem je razvijeno vatrogastvo, razvija bolje, brže i pravednije zbog humanosti i pomoći koja je u samim korijenima vatrogastva.

Povodom 140 godina rada DVD-a Križevci, podijeljena su priznanja, zahvalnice, plakete i spomen obilježja najzaslužnijim ustanovama i pojedincima, a predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader podijelio je vatrogasna priznanja. Predsjednik Ivo Josipović dodijelio je DVD-u Križevci Povelju Republike Hrvatske za izniman doprinos u vatrogastvu, pripremanju i provođenju mjera zaštite od požara, spašavanja ljudskih života i materijalnih dobara, dok su Ivan Matosović, Ivan Pečarić i Božidar Štubelj odlikovani Redom Hrvatskog pletera.

Proslava je održana pod pokroviteljstvom predsjednika Ive Josipovića te supokroviteljstvom Grada Križevaca i Koprivničko-križevačke županije.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.